Pomerančové tartaletky s čokoládovou ganache
Když mi z portálu gastroobchudek.cz přišel balíček s pomerančovou marmeládou, hned jsem věděla, co tentokrát upeču. K tomuto oranžovému ovoci se perfektně hodí čokoláda, proto volba padla na pomerančové tartaletky s čokoládovou ganache, které jsem doplnila domácí kandovanou kůrou.
Popis
Z mouky, cukru, soli a másla vypracujeme drobenku a dáme ji asi na 15 minut do lednice. K vychladlé drobence vmícháme vodu, žloutek, citronovou šťávu. Vytvoříme hladké těsto, které dáme alespoň na 2 hodiny odpočinout opět do lednice. Dané množství vystačí asi na 4 tartaletky.
Troubu si předehřejeme na 200°C. Formičky si vymažeme máslem, vysypeme moukou a vyložíme těstem. Propíchneme vidličkou, přikryjeme pečícím papírem a zatížíme např. fazolemi nebo rýží. Tartaletky pečeme asi 12 minut, potřeme je poměrně silnou vrstvou marmelády a dopékáme ještě 5 minut. Čas pečení se však odvíjí od velikosti formiček.
Čokoládová ganache je opravdu vděčná, protože její příprava zabere nejvýš 5 minut a přitom chutná úžasně.
Čokoládu si nakrájíme najemno, aby se lépe rozpustila. Smetanu přivedeme k varu a za stálého míchání ji přidáváme k čokoládě. Ganache je zprvu velmi tekutá, ale po několika minutách zhoustne v krém, který naneseme na tartaletky.
Tento dezert vypadá i chutná skvěle, takže šup na gastroobchudek.cz pro pomerančovou marmeládu a hurá na to!
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Pomerančové tartaletky s čokoládovou ganache

Čokoládové brownies

Pavlova podle MS bakes

Nekynuté lívance podle MS bakes

Čokoládové muffiny

Domácí chléb s cibulkou
Google Banner
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
Google Banner
-
Slovácká kuchařka, to je sbírka pokladů z kuchyní našich babiček
Mouka, mléko, vajíčko a pak cukru maličko! Tradiční slovácké recepty jsou většinou jednoduché, z běžně dostupných surovin, přesto velmi chutné. I...
-
Soutěž o Gastro Kredity
Zaujali Vás možnosti, jak zviditelnit Váš podnik? Zaujali Vás námi nabízené služby? V tom případě nás kontaktujte, aktivujte si plný profil a...
-
,,Gastronomie je skvělý obor, za který budeme bojovat," říká ředitel GAOZL Petr Úředníček
Protože se Gastro Zlín snaží aktivně rozvíjet krajskou gastromapu, začínáme u základu, a tím je vzdělání. Spolupracujeme s GAOZL - Střední školou...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.