Nekynuté lívance podle MS bakes
Dali byste si rychlou, ale dokonalou snídani? Nebo něco ke kafíčku, i když doma zrovna nic není? Tak to je prostor pro lívance. Tyhle nekynuté jsou z jedné mísy a máte je za chvilku, ale když si na ně vynahradíte trochu víc času, tak je jednoduše dovedete k dokonalosti. Já jsem si tento jednoduchý recept vylepšila o šlehaný tvaroh, flambované hrušky, karamel a navrch ještě opražené oříšky.
Popis
Lívance
Všechny suroviny na lívance smícháme v míse a vyšleháme v hladké těsto. Pak už jen smažíme na rozehřáté pánvi potřené olejem.
Šlehaný tvaroh
- 1 tvaroh ve vaničce
- Moučkový cukr (podle potřeby)
- Pár lžic mléka
+ citronová šťáva, vanilka
Tvaroh si vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme mléko dle potřeby, abychom získali mírně tekutou konzistenci. Já ještě přidávám vanilku a trochu citronové šťávy, ale nemusí být.
Flambované hrušky
- 2 lžíce másla
- 2 střední hrušky
- 1 lžíce krupicového cukru
- 2 lžičky citronové šťávy
- 3 cl kvalitního rumu
V hrnci si rozehřejeme 1. lžíci másla, do kterého dáme na kostky nakrájené hrušky. Až trochu změknou, zakápneme je citronovou šťávou a přidáme cukr. Mezitím si ohřejeme alkohol, se kterým budeme flambovat. Já jsem použila kvalitní rum, ale určitě neuděláte chybu třeba s domácí hruškovicí. Teplý alkohol si nalejeme k hruškám a hořící špejlí je zapálíme. Sice musíte dávat pozor na obočí, ale flambováním dáte obyčejným hruškám neobyčejnou chuť. Stáhneme z plotny a vmícháme 2. lžíci másla.
Karamel
- 120 g krupicového cukru
- 1 lžíce vody
- 30 ml smetany
- 1 lžíce másla
Na karamel si necháme v hrnci rozpustit cukr s trochou vody, ale zatím nemícháme. Až se cukr rozpustí, necháme ho ještě chvíli na plotně, ať chytne krásně hnědou barvu. Odstavíme z plotny a pomalu vmícháváme smetanu. Musíme ji pořádně spojit s rozpuštěným cukrem (když se nedaří, tak zahřejeme nad plotnou). Poté opět stáhneme a vmícháme máslo. A neodolatelný karamel je na světě. Měl by být tekutý, ať se dobře servíruje.
Oříšky
Na posypání jsem si ještě na pánvi opražila nasekané vlašské ořechy. Použít samozřejmě můžete i jiné, například pekanové by se k hruškám a karamelu určitě hodily.
No a nakonec si jen pohrát se servírováním a máte úplně vybombené lívance.
Tož hurá na to
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Pomerančové tartaletky s čokoládovou ganache

Čokoládové brownies

Pavlova podle MS bakes

Nekynuté lívance podle MS bakes

Čokoládové muffiny

Domácí chléb s cibulkou
Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.