Čokoládové muffiny

 25. 03. 2020  

Chcete upéct něco jednoduchého a rychlého, co vytvoří úsměv na tváři každého strávníka? Tak vsaďte na muffiny! Toto pečivo v malých košíčcích je nejen praktické a jednoduché, ale i výborné. A pokud navíc ještě vsadíte na tyhle čokoládové, tak nemůžete šlápnout vedle. Toto je to pravé ořechové pro všechny čokoholiky. Jsou jemné, příjemně vláčné a hlavně hooodně čokoládové.

Ingredience
hladká mouka 270 g krystalový cukr (může být třtinový) 200 g kvalitní kakao 80 g
kypřící prášek 3/4 balíčku soda 1 lžička sůl špetka
máslo (změklé) 55 g vejce 2 olej 55 ml
podmáslí nebo kefír 250 ml silná uvařená káva 2 lžíce nasekaná hořká čokoláda 150 g
+ pokud chcete bílá/ mléčná čokoláda dle chuti

Troubu si předehřejeme na 220°C.
V jedné míse si smícháme všechny sypké ingredience: mouku, cukr, kakao, kypřící prášek, jedlou sodu a sůl.
Ve druhé míse si utřeme máslo s vejci. Do této směsi pak přidáme olej, podmáslí, kávu a pečlivě zamícháme. Tuto tekutou směs za míchání naléváme do suchých ingrediencí a zpracujeme v poměrně hutné těsto.

Teď už si stačí jen připravit formu na muffiny, vyskládat ji košíčky a jen naplnit těstem (na každý muffin tak jedna velká lžíce těsta). Pak už jen dáme do vyhřáté trouby a po 3 minutách pečení teplotu stáhneme na 180°C. Takto pečeme ještě asi čtvrt hodiny (jen pozor, ať nepřepečete).
Těsto by vám mělo vystačit na asi 30 muffinů.

Tip:
Pokud zrovna doma nemáte košíčky na muffiny, nesmí vás to odradit. Lehce si můžete doma vyrobit své vlastní, které já osobně mám ještě radši. Nastříhejte si pečící papír na čtverce velké asi 12x12 cm. Sklenku otočte dnem nahoru, přiložte si na dno střed čtverce a přečnívající cípy papíru stáhněte po stranách sklenky. A máte košíčky jako kupované, ne-li lepší.

Nic vám tedy nestojí v cestě, abyste si tyto skvělé muffiny upekli, tak do toho!


Dobrou chuť.

Tento článek napsal:

MS Bakes

Sedmnáctiletá holka z Uherského Brodu, kterou prostě baví péct.


Sdílejte tento článek: