Čokoládové brownies

 17. 04. 2020  Gastro Zlin

Co je nejčokoládovější dezert na světě? Asi nebudu jediná, kdo odpoví BROWNIES. Tento moučník, původně z USA, se rychle rozšířil a taky není divu- je jednoduše úžasný. Pečením se na povrchu vytvoří trochu křupavá vrstva, ale uvnitř zůstane dezert hezky vláčný. A proto je nutné vás varovat, že brownies jsou lehce návykové.

Ingredience
hořká čokoláda 330 g máslo 250 g vejce 4
cukr krystal 180 g hladká mouka 90 g prášek do pečiva 1 lžička

Troubu si předehřejeme na 160°C.

Nad vodní lázní si rozpustíme čokoládu s máslem. Mezitím si vyšleháme vejce. Až zesvětlají, zašleháme k nim cukr, abychom získali lesklou hmotu. Do zchladlé čokolády si opatrně vmícháme vajíčkovou směs a pak prosátou mouku s práškem do pečiva.

Pečeme asi 35 minut. Na povrchu by se měla vytvořit lesklá krusta. Zapíchnutou špejli byste měli vytáhnout trochu mokrou.

Podle tohoto receptu upečete brownies opravdu hodně, pro menší rodinu bych klidně volila poloviční dávku.

Tip: Brownies jsou opravdu sladké, takže nejlíp chutnají v kombinaci s něčím kyselým (já mám nejraději rozvar z lesního ovoce).


Tož hurá na to

Tento článek napsal:

MS Bakes

Sedmnáctiletá holka z Uherského Brodu, kterou prostě baví péct.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie