Čokoládové brownies
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Co je nejčokoládovější dezert na světě? Asi nebudu jediná, kdo odpoví BROWNIES. Tento moučník, původně z USA, se rychle rozšířil a taky není divu- je jednoduše úžasný. Pečením se na povrchu vytvoří trochu křupavá vrstva, ale uvnitř zůstane dezert hezky vláčný. A proto je nutné vás varovat, že brownies jsou lehce návykové.
Popis
Troubu si předehřejeme na 160°C.
Nad vodní lázní si rozpustíme čokoládu s máslem. Mezitím si vyšleháme vejce. Až zesvětlají, zašleháme k nim cukr, abychom získali lesklou hmotu. Do zchladlé čokolády si opatrně vmícháme vajíčkovou směs a pak prosátou mouku s práškem do pečiva.
Pečeme asi 35 minut. Na povrchu by se měla vytvořit lesklá krusta. Zapíchnutou špejli byste měli vytáhnout trochu mokrou.
Podle tohoto receptu upečete brownies opravdu hodně, pro menší rodinu bych klidně volila poloviční dávku.
Tip: Brownies jsou opravdu sladké, takže nejlíp chutnají v kombinaci s něčím kyselým (já mám nejraději rozvar z lesního ovoce).
Tož hurá na to
Hodnocení
Přidat hodnocení
Odpovídáte na hodnocení
Další články od bloggera

Pomerančové tartaletky s čokoládovou ganache

Čokoládové brownies

Pavlova podle MS bakes

Nekynuté lívance podle MS bakes

Čokoládové muffiny

Domácí chléb s cibulkou
Ingredience
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Pro partnery: Získejte své GastroKredity
Zaujali Vás možnosti, jak zviditelnit Váš podnik? Zaujali Vás námi nabízené služby? V tom případě nás kontaktujte, aktivujte si plný profil a...
-
,,Největší inspirací pro drink mi byl les,” říká účastník soutěže Podpoř svého barmana Tomáš
Fernet Stock začátkem prosince vyhlásil soutěž s názvem Podpoř svého barmana . Do této soutěže se mohlo zapojit 49 barmanů a barmanek z celé...
-
Mexiko dorazilo do Zlína - představujeme Vám bistro TožTacos
Holá Amígos! Víte, že před nedávnem se otevřelo malinké take away bistro v mexickém stylu? Že né, tak my vám jej přestavíme. Jedná se o @tož...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.