Pomerančové tartaletky s čokoládovou ganache

Když mi z portálu gastroobchudek.cz přišel balíček s pomerančovou marmeládou, hned jsem věděla, co tentokrát upeču. K tomuto oranžovému ovoci se perfektně hodí čokoláda, proto volba padla na pomerančové tartaletky s čokoládovou ganache, které jsem doplnila domácí kandovanou kůrou.

Popis

Z mouky, cukru, soli a másla vypracujeme drobenku a dáme ji asi na 15 minut do lednice. K vychladlé drobence vmícháme vodu, žloutek, citronovou šťávu. Vytvoříme hladké těsto, které dáme alespoň na 2 hodiny odpočinout opět do lednice. Dané množství vystačí asi na 4 tartaletky.

Troubu si předehřejeme na 200°C. Formičky si vymažeme máslem, vysypeme moukou a vyložíme těstem. Propíchneme vidličkou, přikryjeme pečícím papírem a zatížíme např. fazolemi nebo rýží. Tartaletky pečeme asi 12 minut, potřeme je poměrně silnou vrstvou marmelády a dopékáme ještě 5 minut. Čas pečení se však odvíjí od velikosti formiček.

Čokoládová ganache je opravdu vděčná, protože její příprava zabere nejvýš 5 minut a přitom chutná úžasně.
Čokoládu si nakrájíme najemno, aby se lépe rozpustila. Smetanu přivedeme k varu a za stálého míchání ji přidáváme k čokoládě. Ganache je zprvu velmi tekutá, ale po několika minutách zhoustne v krém, který naneseme na tartaletky.

Tento dezert vypadá i chutná skvěle, takže šup na gastroobchudek.cz pro pomerančovou marmeládu a hurá na to!


Tento recept přidat MS Bakes

Sedmnáctiletá holka z Uherského Brodu, kterou prostě baví péct.

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...