Jak správně, a hlavně bez újmy jíst burger? Máme tipy!

 05. 03. 2020  Gastro Zlin

Jak správně, a hlavně bez újmy jíst burger? Máme tipy!

Všichni to moc dobře známe, občas jsou chutě na pořádný burger s flákem masa, omáčkou, zeleninou a třeba něčím navíc, ale pokaždé, když nám přistane na talíři, začíná boj. Nikdo nechce skvrny na oblečení ani omáčku a šťávu z masa po celých rukou. My přicházíme s tipy, jak se těchto nepříjemností můžete vyvarovat, protože i tady existují jistá pravidla, které by měl nebo spíš mohl, každý strávník dodržovat. Tak jdeme na to!


Tyto tipy se vztahují především na ty opravdu velké burgery, nemyslíme teď řetězcové cheeseburgery či hamburgery, ty většinou chytnete do jedné ruky a je po problému 😊

Co udělat předtím, než se poprvé zakousnete?

Nejlepší je burger stlačit, aby se jednotlivé vrstvy propojily. Šťáva z masa se tak dostane do bulky a omáčka i tam, kde předtím nebyla, navíc i zelenina se krásně spojí a vytvoří tak tu správnou chuťovou hru.

Příbor rozhodně nechte stranou, jeho použití sice nikoho nejspíš neurazí, ale je to asi podobně nevhodné, jako jíst příborem pizzu.

Burger se jí opravdu oběma rukama a ubrousky jsou nutnost (sem tam přece jen něco ukápnout může).

Na jeho držení existují dva tipy, ten jeden zahrnuje použití malíčků, kterými se „podpírá“ spodní část bulky tak, aby ingredience nevypadávaly na talíř. Ten druhý zase doporučuje burger otočit, bulka se totiž nerozřezává přímo v polovině, vrchní část je tedy podstatně tlustší a tím pádem udrží více surovin. Fungují oba, ale i nás zajímá, který z nich je lepší 😊

Při ukusování jednotlivých soust byste měli vždy zakousnout do všech vrstev, abyste si chuť burgeru dokonale užili 😊 a věřte, že všechny ingredience mají své místo, i když někteří tvrdí, že zelenina je zbytečná, tak opak je pravdou. Je vybírána tak, aby podporovala trávící enzymy – takže zelené lupení ani cibuli nevyndávat, pokud nemusíte 😊

Přílohy k burgerům jsou nejrůznější, stejně tak, jako omáčky, ale na závěr máme ještě jednu radu a to, jaký zvolit nápoj. Výše jsou zmíněny druhy zeleniny, které významně pomáhají trávení a tomu pomáhá i jeden nápoj a tím je… PIVO 😊

Teď už víte vše a my vám můžeme jen popřát dobrou chuť 😊


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Denisa - redakce Gastro Zlín

Miluju dobré jídlo, pití. Jsem ze Zlína. A proto jsem ráda, že tohle všechno můžu spojit, psát o tom a informovat ty z vás, kteří se se mnou shodují minimálně ve dvou ze třech výše zmíněných faktech. :)