Kontaktovat

Indická restaurace Pushkar


Adresa: tř. Tomáše Bati 165 Zlín 76001

Telefon: 725 511 706

E-mail: info@pushkar.cz

Web: pushkar.cz/index.php/

Kategorie: Restaurace

Oblast: Zlín | Louky | Zlínský kraj

Sociální sítě:

  • todayTime Otevírací doba Dnes otevřeno do 22:00
  • todayTime Do kdy vaří Nyní nevaří
zobrazit celý týden

Popis

Indie je multikulturní zemí, díky tomu je pestrá, co se týče tradic a kulinářských specifik. Indická kuchyně, to je široká variace chutí a vůní. Dle názoru mnoha kulinářských expertů, nejde indickou kuchyni přirovnat k žádné jiné národní kuchyni.

Indická kuchyně rozlišuje šest základních chutí: skladkou, slanou, kyselou, hořkou, trpkou, palčivou. 

Z těchto základních chutí poté i naše indická restaurace tvoří dokonalý mix chutí a vůní. Velká část jídel je vegetariánská, nejpoužívanější zeleninou pro jejich přípravu bývají brambory, luštěniny, květák, baklažán, rajčata.

Jako příloha k jídlu je většinou podávána rýže nebo placky. Masitá jídla jsou připravována hlavně z jehněčího, drůbežího ale také z rybího a mletého masa. 

V některých oblastech Indie nalezneme na jídelníčku i vepřové maso, avšak toto maso je považováno za nečisté. Maso, které v indické kuchyni nenajdeme je hovězí maso. Kráva je považována za posvátné zvíře, kterému nesmí být ublíženo. V Indii se pěstuje mnoho druhů zeleniny a právě díky tomu je velká část jídel založená na pečených či smažených kouscích zeleniny v různých kombinacích společně s nejrůznějšími druhy koření.

Koření, které indická restaurace Pushkar používá, pocházejí z čerstvých nebo sušených kořenů, plodů rostlin, keřů, kůry stromů a semen.

Nejpoužívanějšími druhy koření v indické kuchyni představují: kari, koriandr, kardamon, kurkuma, šafrán, řecké seno, zázvor, skořice, indický kmín, asafoetida, černá hořčice, garam masala. Základem obyčejného indického jídla je chlebová placka nan nebo rýže. Pokud již hovoříme o rýži nejčastěji se můžeme setkat s rýží Basmati.

V hindštině slovo basmati znamená královna vůní a rýže Basmati, je právem pokládána za královnu rýží. Dalšími druhy rýže je například šafránová rýže a kari rýže. Po dobrém a sytém jídle je většinou přichází na řadu dezert. Indické dezerty jsou hodně sladké a vždy obsahují mléko, cukr, tuk.

Pokud jste doposud indickou kuchyni neokusili rozhodně si tento zážitek nenechejte ujít.

 

Dobrou chuť

Nejnovější články



Zobrazit hodnocení

Přidat hodnocení

angry
crying
sleeping
smily
cool
angry
crying
sleeping
smily
cool
angry
crying
sleeping
smily
cool
Vybrat

    Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

    Načítám hodnocení, čekejte prosím ...

    Dnešní menu

    Jídlo

    • Vegeteriánské menu

    Kuchyně

    • Indická

    Typ podniku

    • Restaurace

    Služby restaurace

    • Blízko MHD
    • Parkoviště
    • Salónek
    • Wi-Fi
    • Zahrádka

    Fotogalerie

    Facebook

    Načítám data...