Jan Slovák, Valašská Senica
Mlynářský rod Slováků je s vodním mlýnem v Horní Lidči spjat už od poloviny 18. století. V roce 1759 se zde usadil mlynář Jan Slovák a založil rodinnou řemeslnou tradici, udržovanou po další dvě století. Říčka Senice roztáčela mlýnská soukolí navzdory všem nepřízním osudu. Tyrolský mlýn je ve spojení s pekárnou první svého druhu v ČR a na Slovensku. Pekárna u Mlýna připravuje široký sortiment celozrnných výrobků a to nejen chlebů, ale i sladkých koláčů a závinů.
Popis
Zpracování obilovin pomocí mlýnských kamenů je technologie stará několik tisíciletí, obilovina se při mletí nezahřívá a výsledná mouka si tak zachová většinu nutričních hodnot a je tak pro lidský organismus nejenom vhodná, ale dokonce prospěšná. Oproti běžné mouce obsahuje více vitamínů, bílkovin a vlákniny a naopak méně lepku.
Pekárna u mlýna
HORNÍ LIDEČ 114
756 12
IČO: 41085388
DIČ: CZ7007245850
telefon: 571 447 313
mobil: 603 227 532
info@pekarnaumlyna.cz
Tento recept přidat Perla Zlínska
Cílem této soutěže je poukázat a vyzdvihnout naše zpracovatele, kteří vyrábějí kvalitní potraviny z českých surovin.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Včelařství Jaroslav Studeník, Jasenná

Pospíšil - maso, uzeniny, lahůdky s.r.o., Holešov

TOKO AGRI, a.s., Rudice

Irena Stromská, Zubří

Petra Malá, Kostelec

Jan Slovák, Valašská Senica

Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.

JAVORNÍK-CZ S.R.O., Štítná nad Vláří

Ing. Petra Zbořilová, Otrokovice
Google Banner
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
Google Banner
-
Slovácká kuchařka, to je sbírka pokladů z kuchyní našich babiček
Mouka, mléko, vajíčko a pak cukru maličko! Tradiční slovácké recepty jsou většinou jednoduché, z běžně dostupných surovin, přesto velmi chutné. I...
-
Soutěž o Gastro Kredity
Zaujali Vás možnosti, jak zviditelnit Váš podnik? Zaujali Vás námi nabízené služby? V tom případě nás kontaktujte, aktivujte si plný profil a...
-
,,Gastronomie je skvělý obor, za který budeme bojovat," říká ředitel GAOZL Petr Úředníček
Protože se Gastro Zlín snaží aktivně rozvíjet krajskou gastromapu, začínáme u základu, a tím je vzdělání. Spolupracujeme s GAOZL - Střední školou...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.