AVOS a.s., Kroměříž
Akciová společnost AVOS byla založena v roce 1990 a pekařskou výrobu zahájili pak v dubnu 1991 v pronajatých prostorách restituované pekárny. Pár let nato se firma rozrostla o další tři provozovny. Protože byla většina výroby situovaná do historického centra Kroměříže, byla v roce 1997 koupena nová budova nevyužívaného stravovacího zařízení, kam se po nezbytných úpravách přestěhovala cukrářská a v roce 1998 i pekařská výroba.
Popis
V AVOSU se při výrobě drží původních receptur a postupů. Jejich motem je „Tradice, která chutná“ a jejich cílem je jak spokojený zákazník, tak i radost z poctivé práce. V pekárně se peče chléb, běžné pečivo, jemné pečivo a další, v cukrárně vyrábí dorty, zákusky, velikonoční sortiment aj. K dispozici je také pálenice ovocných kvasů.
Stejně jako v roce 2016, zvítězil letos (2018) v soutěži Perla Zlínska v kategorii Pekařské a cukrářské výrobky mlynářský chléb kroměřížské pekárny AVOS. Tento chléb poznáte na první pohled - na rozdíl od většiny běžně dostupných chlebů má totiž kulatý tvar a specifickou strukturu kůrky, která je záměrně rozpraskaná. Rustikálním vzhledem tak připomíná chleba našich babiček a prababiček, a protože je to tradiční kvasový chléb, velmi podobně i chutná.
AVOS a.s.
IČO : 00558311
Sídlo : Ztracená 78, Kroměřiž 767 01
E-mail : info@avoskm.cz
Tento recept přidat Perla Zlínska
Cílem této soutěže je poukázat a vyzdvihnout naše zpracovatele, kteří vyrábějí kvalitní potraviny z českých surovin.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Včelařství Jaroslav Studeník, Jasenná

Pospíšil - maso, uzeniny, lahůdky s.r.o., Holešov

TOKO AGRI, a.s., Rudice

Irena Stromská, Zubří

Petra Malá, Kostelec

Jan Slovák, Valašská Senica

Mlékárna Valašské Meziříčí, spol. s r.o.

JAVORNÍK-CZ S.R.O., Štítná nad Vláří

Ing. Petra Zbořilová, Otrokovice
Google Banner
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
Google Banner
-
Slovácká kuchařka, to je sbírka pokladů z kuchyní našich babiček
Mouka, mléko, vajíčko a pak cukru maličko! Tradiční slovácké recepty jsou většinou jednoduché, z běžně dostupných surovin, přesto velmi chutné. I...
-
Soutěž o Gastro Kredity
Zaujali Vás možnosti, jak zviditelnit Váš podnik? Zaujali Vás námi nabízené služby? V tom případě nás kontaktujte, aktivujte si plný profil a...
-
,,Gastronomie je skvělý obor, za který budeme bojovat," říká ředitel GAOZL Petr Úředníček
Protože se Gastro Zlín snaží aktivně rozvíjet krajskou gastromapu, začínáme u základu, a tím je vzdělání. Spolupracujeme s GAOZL - Střední školou...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.