Jan Slovák, Valašská Senica

Mlynářský rod Slováků je s vodním mlýnem v Horní Lidči spjat už od poloviny 18. století. V roce 1759 se zde usadil mlynář Jan Slovák a založil rodinnou řemeslnou tradici, udržovanou po další dvě století. Říčka Senice roztáčela mlýnská soukolí navzdory všem nepřízním osudu. Tyrolský mlýn je ve spojení s pekárnou první svého druhu v ČR a na Slovensku. Pekárna u Mlýna připravuje široký sortiment celozrnných výrobků a to nejen chlebů, ale i sladkých koláčů a závinů.

Popis

Zpracování obilovin pomocí mlýnských kamenů je technologie stará několik tisíciletí, obilovina se při mletí nezahřívá a výsledná mouka si tak zachová většinu nutričních hodnot a je tak pro lidský organismus nejenom vhodná, ale dokonce prospěšná. Oproti běžné mouce obsahuje více vitamínů, bílkovin a vlákniny a naopak méně lepku.

Pekárna u mlýna

HORNÍ LIDEČ 114
756 12

IČO: 41085388
DIČ: CZ7007245850

telefon: 571 447 313
mobil: 603 227 532

info@pekarnaumlyna.cz


Tento recept přidat Perla Zlínska

Cílem této soutěže je poukázat a vyzdvihnout naše zpracovatele, kteří vyrábějí kvalitní potraviny z českých surovin.

cat-iconperlazlinska.cz/

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...