Osobnost: Michelinský kuchař Radek Kašpárek

Osobnost: Michelinský kuchař Radek Kašpárek

Dnes si představíme jednu významnou osobnost naší gastronomie – šéfredaktora a spolumajitele restaurace Field Radka Kašpárka.


Radek Kašpárek je šéfkuchařem a jedním z majitelů vyhlášené pražské restaurace Field. Ta byla v letošním roce opět oceněna prestižní michelinskou hvězdou. Patří tak pouze ke dvěma českým restauracím, které se pyšní tímto gastronomickým oscarem. Koncepci této restaurace nejlépe vystihuje následující text, který pochází z oficiálních stránek restaurace:

Ve Fieldu se nebojíme dávat věcem volný průběh. Tvrdohlavá kuchyně šéfkuchaře Radka Kašpárka se pod nekonečně proměnlivým stropem může projevit ve svojí surové, nezkrášlené podobě. Sezónní menu nezakrývají svůj přírodní původ – a někdy doslova návrat ke kořenům. Pole je základ. Vše ostatní je otevřené. (fieldrestaurant.cz)

Kašpárek jako šéfkuchař vyznává moderní kuchyni, přímočarost a nepřikrášlenou prezentaci surovin. Zbytečné okolky nechává stranou a hostům servíruje gastronomii založenou na překvapivých, ale velmi silných chutích.

Jeho kariéra započala vystudováním Střední školy společného stravování v Ostravě, později absolvoval stáž v Hotelu Swissotel the Bhosphorus, pracoval i v hotelech Savoy a Aria. Kromě toho také vedl kurzy školy vaření a vystupoval i v televizních pořadech – Kašpárku vař! a Co bude dnes k večeři.

 

Článek pro GastroZlín vytvořil pokladní systémy – MůjProfirest.cz


 


Sdílejte tento článek: