Pravidla při zařizování profesionální kuchyně

Pravidla při zařizování profesionální kuchyně

Zařizování profesionální kuchyně je během na dlouhou trať. Připravit na tento proces budete muset nejen svoji psychiku, ale také peněženku. Nebude se totiž jednat o investici v řádech desetikorun. Právě proto je potřeba si dobře rozmyslet, které gastro vybavení bude právě pro vás to pravé. Aby mohl váš kuchyňský provoz fungovat skutečně tak jak má, je potřeba si dobře vybrat nejen myčku nádobí, varné technologie, mrazící techniku, ale skutečně i to nejmenší gastro zařízení.

Správný materiál

Při zařizování profesionální kuchyně, je potřeba pamatovat na několik důležitých faktorů. Mezi nimi je například správný povrch gastro vybavení a zařízení. Konkrétně sem například patří pracovní deska, koše nebo zásobníky na utěrky. Každý materiál v kuchyni, který přijde do styku s potravinami, nesmí uvolňovat složky, které by mohly jakkoliv ohrozit lidské zdraví, či negativně ovlivnit samotný pokrm. Gastro nábytek a zařízení, které budou v kuchyni používány, musí splňovat poměrně přísné podmínky. Za prvé nesmí podléhat korozi a plísním a za druhé je potřeba, aby byly snadno omyvatelné a také vysoce odolné proti nejrůznějším chemikáliím.

Hygiena na prvním místě

Je jedno, jestli budete zařizovat kuchyňský provoz v hotelu, nebo ve školní jídelně. Ve všech případech je potřeba se podrobně seznámit se zákonnými vyhláškami Ministerstva zdravotnictví, které upravují hygienické požadavky na provoz veškerých kuchyňských zařízení. Profi kuchyně a s ní spojené gastro vybavení musí být snadno dostupné pro mytí a používání dezinfekce. Při přípravě pokrmů jsou logicky velmi vysoké a přísné požadavky na čistotu, čemuž by se mělo celé vybavení kuchyně přizpůsobit.

Jak určitě víte i z vlastní zkušenosti, tak i gastro zařízení podléhá trendům a potřebám majitelů těchto kuchyňských zařízení. Právě ti jsou čím dál více nároční jak v otázce vysokých standardů, tak i co se týče ekologického hlediska, které se v poslední době probojovalo na přední příčky ve společenských hodnotách.

Článek pro GastroZlín vytvořil pokladní systémy – MůjProfirest.cz


 


Sdílejte tento článek:

Fotogalerie