Negroni – hořký elegán slaví století
Popis
Jak to celé vlastně bylo?
Uplynulo už celých 100 let, kdy hrabě Camilla Negroni požádal barmana Fosca Scarselliho, aby mu do jeho oblíbeného nápoje, kterým bylo Americano, přimíchal gin. Vznikl tak jeden z nejznámějších drinků, který je znám pro svou hořkost a na počest „objevitele“ nese jeho jméno.
Typy variací
Negroni se míchá z ginu, červeného vermutu a bitteru, kterým je nejčastěji Campari. Na ozdobu se přidává řez pomeranče. Tento drink se řadí do kategorie aperitivů.
Méně autentický, ale zato jemnější nápoj vznikne smícháním ginu, červeného vermutu a bílého vermutu.
V USA bývá často servírováno s perlivou vodou a ozdobeno citrónem (spíše než jinak běžnějším pomerančem).
Během horkých letních dnů bývá ředěno sodou – aby se zmírnily účinky alkoholu.
Negroni Sbagilato (neboli "Špatné Negroni“) – v tomto případě byl gin nahrazen Spumante brut (sekt). Tento způsob byl vynalezen v Miláně a dodnes je nejvíce rozšířen v Itálii.
Negroski – Opět je rozšířeno nejvíce v Itálii, tentokrát je ale gin nahrazen vodkou.
Zajímavosti
Jelikož letos slaví sté výročí, datuje se jeho vznik k roku 1919 a místem vzniku je Florencie (Itálie) ovšem v Anglii se Negroni začalo objevovat až od roku 1947.
Pokud jste ho ještě neochutnali, není lepší příležitost než tenhle narozeninový týden.
Tak na zdraví, Negroni!
Tento recept přidat Denisa - redakce Gastro Zlín
Miluju dobré jídlo, pití. Jsem ze Zlína. A proto jsem ráda, že tohle všechno můžu spojit, psát o tom a informovat ty z vás, kteří se se mnou shodují minimálně ve dvou ze třech výše zmíněných faktech. :)
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Burger Street Festival opět ve Zlíně

Magazín Víkend na návštěvě v Jedním tahem

Světový den koktejlů

Na kus řeči s Markétou Hrubešovou

Blábolení o chřestu

Mezinárodní den pizzy

Chutě exotiky na dosah aneb ovoce z Afriky ve Zlíně
Fotogalerie



Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.