Dalibor blábolí o melounu
Včera se vstávalo opravdu brzy od 7 hodin už nás čekala akce s názvem Business for Breakfast, a pokud neznáte, jedná se o snídani v klubu se zajímavými lidmi, kteří se zajímají o spolupráci, navazování kontaktů, prezentaci vlastního businessu a podobně. Akce se vždy koná v nějakém gastro podniku – dnes to bylo Baltaci Atrium, které chystalo snídani – catering. Samozřejmě, tak jako v amerických filmech, vajíčka jsou základ. :D … Ale pak v přestávce mě strašně přepadla chuť na ovoce a v ten moment byl meloun jasnou volbou a vznikl nápad si o něm něco říci. Co vy a meloun? Máte ho rádi? Podělte se s námi do komentáře… pro ty, kteří se chtějí dozvědět více, čtěte dále.
Popis
- Meloun náleží do SKUPINY DÝŇOVITÝCH, tedy do stejného rodu jako například okurky.
- Citrulin obsažený v ,elounech je skvělým a účinkujícím prostředkem proti únavě a může také fungovat jako afrodiziakum.
- Pokud kupujete již nakrájený meloun, přesvěčte se, že dužina je vlhká, kompaktní a svěže červená.
Chcete nějaký zajímavý recept z kuchyně Gastro Zlínu? Napište nám do komentáře
Na závěr typologie Melounů
- Bez semínek – vyznačuje se sladší chutí než mjí ostastní melouny a neobsahuje nepříjemná semínka
- Baby meloun – ideální pro zahrádní párty a malou velikost oceníte při ushcování do lednice
- Vodní Meloun se žlutou dužinou – úplně stejný jako vodní meloun jen dužina není červená, ale žlutá
- Meloun Gália – vyznačuje se síťovanou slupkou, která vypadá jako rozpraskaná kúra stromu a barva se mění podle doby zrání od zelené po žlutou. Meloun má lehce pikantní chuť a vůni a uplatňují se v teplé i studené kuchyni.
- Meloun Cantaloupe – slupka jako meloun Gália a dužina má meruňkovo-oranžovou barvu. Chutná sladce a aromaticky.
- Meloun Piel de sapo – v překladu doslava ropuší kůže, podle barvy slupky. Nazýván také jako vánoční meloun. Je typický svým oválným tvarem
Tento recept přidat Denisa - redakce Gastro Zlín
Miluju dobré jídlo, pití. Jsem ze Zlína. A proto jsem ráda, že tohle všechno můžu spojit, psát o tom a informovat ty z vás, kteří se se mnou shodují minimálně ve dvou ze třech výše zmíněných faktech. :)
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Burger Street Festival opět ve Zlíně

Magazín Víkend na návštěvě v Jedním tahem

Světový den koktejlů

Na kus řeči s Markétou Hrubešovou

Blábolení o chřestu

Mezinárodní den pizzy

Chutě exotiky na dosah aneb ovoce z Afriky ve Zlíně
Fotogalerie




Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.