Bistra ve Zlíně pohledem pořadu TV víkend + rozhovor

Před čtrnácti dny nás oslovila TV NOVA, a to redakce magazínu Víkend (věříme, že jste to všichni zaregistrovali) s tím, že by ve Zlíně rádi natočili jednu část do pořadu “bistra v ČR”, což nás docela překvapilo, protože, dejme ruku na srdce - máme tu opravdové bistra? No, pár se jich tu skutečně najde…

 


Když se ještě vrátíme zpět, tak jsme vás požádali o pomoc a zároveň vyhlásili soutěž “kam/kde za nejlepším bistrem ve Zlíně” - (vyhlášení a vítězové níže v textu).

Tam se nejvíce objevovalo Bistro Kudlov, Bistrotéka Valachy či Zralé Bistro a občas i Bůrger výsledek v odkaze zde.

Všechny jsme s nabídkou natáčení oslovili. Jak to dopadlo? Kdo na natáčení kývnul a kdo ne? To zjistíte už dnes v magazínu Víkend ve 21:40.

Zároveň jsme byli požádaní abychom udělali místního průvodce (musíme podotknout, že to byla naše první zkušenost) 

Role se ujal Dalibor, kterému jsme položily pár, možná lehce záludných, otázek.

Jaké to vlastně bylo? 

Ačkoliv jsem si říkal, že to bude hračka – však přijdeme, ochutnáme, jdeme pryč. Opak byl pravdou, v jednom podniku jsme strávili okolo tří hodin. Od chystání, po řešení s majiteli až po celé natáčení. Bylo to tedy dost náročné, naštěstí to kompenzovala skvělá zábava jak s týmem TV Nova, který se podělil o historky z natáčení, tak i komunikace s majiteli podniků.

Co pro tebe bylo nejtěžší?

Nejtěžší? Za mě, ačkoliv mi všichni říkají, že jsem ukecaný, mluvit a u toho jíst :D a tvářit se, že tomu rozumím, ne sranda. Vzhledem k tomu, že jako spousta lidí nenávidím svůj hlas, tak asi to mluvení a to, že jsme všechno jeli na první dobrou, takže jsem si potom uvědomoval, co jsem mohl říci jinak, lépe… Nejvtipnější bylo natáčení poslední, a to ve Zralém bistru, kde jsme už byli všichni dost unavení – to víte, sníst všechno to jídlo, to unaví dost, a nebyl jsem schopen říci karamelový košíček - stále jsem opakoval kožíšek, takže se muselo natáčet na třikrát.

Co si myslíš, že musí kdokoliv, kdo navštíví Zlín vidět?

Když to vezmu spíše z gastro světa, než z míst, kam vyrazit, i když štáb byl neskutečně unešený ze schodů na Baťovém mrakodrapu (21. budova), tak je to za mě těžké. Bohužel tu až takový woooow podnik není (pokud jezdí člověk za gastronomii, tak mi dá za pravdu).. Miluji street food, či bistra, ale jak se přesvědčíme, tak jaké bistra ve Zlíně a tím myslím opravdu bistra máme? Bistro Kudlov - zde je ale občasný problém s tím, že jak je to  místo vyhlášené, tak tam člověk přijede a bohužel je někdy dost zklamaný, že tam není to, co čekal, proto se ani tento podnik v pořadu neobjevil - na přání majitele. Dále Zralé Bistro? Jste vegani, vegeteriáni lepší podnik ve Zlíně nenajdete! Kafe? Zde určitě nechci říkat, kde mi chutná nejvíce, protože každý má jiné chutě a já miluji kávu dle nálady. Já bych doporučil najet na www.gastrozlin.cz vybrat si filtr a nechat se inspirovat :)…

Je něco, co tady naopak chybí a ty sis to při provázení uvědomil?

Ano, právě ten segment bister. Nedávno jsem navštívil úžasný podnik ve Velkých Losinách - nejen párek, domácí bulky, skvělé dipy, omáčky, úžasné kombinace chutí a tak. Skvělé “pop-upy”  dělá ve Zlíně ComicCone Foodtruck. Nemáme tu čistě italskou restauraci ani čistě českou, vždy je to tak půl na půl, to mě mrzí, nevěřím že by si lidé nenašli k těmto podnikům cestu.

Jsou ještě nějaká místa v okolí, které bys ty sám měl navštívit?

Jistě a fůra, jen není čas to všechno objet, navíc se rád potkám s někým kdo tomu velí, vymyslí program s trasami a zastávkami , vždy tomu dodá více ten příběh proč právě to a proč právě ono.


Na závěr bych rád poděkoval TV Nova za zkušenost a oslovení náše portálu GastroZlín.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Denisa - redakce Gastro Zlín

Miluju dobré jídlo, pití. Jsem ze Zlína. A proto jsem ráda, že tohle všechno můžu spojit, psát o tom a informovat ty z vás, kteří se se mnou shodují minimálně ve dvou ze třech výše zmíněných faktech. :)