19. 09. 2018 Gastro Zlin
Whisky, doutník, zlato, zlato, samé zlato, zkrátka zlatý poklad - a to všechno servírované v 70% čokoládě. Kdo by odolal?
Stále hledám ten nejúžasnější, nejvláčnější recept na piškot. Tuto sezónu zatím vede bublaninový, je vláčný a vůbec ne suchý.
Máme úrodu čerstvých malin, takže volba ovoce celkem jednoznačná. Malinová marmeláda, krém, čerstvé maliny s čokoládou. Cítíte, jak to k sobě krásně ladí?
Krém jsem zvolila lehký máslový swiss merinque, třetina s čokoládou. Recept na krém najdete u dortu pro malého závodníka.
Obvodu dortu hezky dokonale vyrovnám a uhladím, tady jsem použila mramorování. A následují třešničky na dortu – stékaná čokoláda, malá whisky, trocha zlata, kubánský doutník a dort pro pořádného chlapa je na světě.
Ingredience na korpus - 1 dávka:
- 8 vajec
- 320 g polohrubé mouky
- 280 g moučkového cukru
- 200 ml mléka
- 200 ml oleje
- 2 vanilkové cukry
- 2 prášky do pečiva
Postup:
Šlehám žloutky s cukrem do světlé husté pěny, poté pomalu střídavě přidávám mouku s práškem do pečiva, olej a mléko. Nakonec lehce vmíchám dobře ušlehaný sníh z bílků. Nic těžkého. Teď nalít do vymazané a vysypané formy na dort a upéct. Používám horkovzdušnou trobu, cca na 180 stupňů. Zpočátku raději přikrývám alobalem. Míru upečenosti zkouším tradičně špejlí :-).
Vždy je dobré nechat přes noc korpus odpočinout a vychladit. Druhý den promazávám a zase chladím. Třetí den, dokončuji a konečně zdobím. Sečteno, podtrženo, na každý dortík si musím vyhradit 3 večery (až noci).
Byl výborný a udělal velkou radost. Vím to, byla jsem na oslavě :-)
Tento článek napsal Renatiny dorty
Jsem Renata a toto jsou mé recepty. Budu se snažit vás pobavit a pobídnout, abyste také něco zkusili nebo ochutnali. Nic není nemožné! Renatiny dorty jsou důkazem. Naše dorty mají příběh.
Fotogalerie




Mimo mísu aneb Itálie na talíři

Recept na rychlou roládu s malinami

Dortů plná kuchyně aneb taková malá svatba

Zlatý pro zámeckou paní

Blíženci pro sblížení

Blesk McQeen pro malého závodníka

Letní svatební s adrenalinem
