Vítejte v pánském klubu!

 19. 09. 2018  Gastro Zlín

Vítejte v pánském klubu!

Whisky, doutník, zlato, zlato, samé zlato, zkrátka zlatý poklad - a to všechno servírované v 70% čokoládě. Kdo by odolal?


Stále hledám ten nejúžasnější, nejvláčnější recept na piškot. Tuto sezónu zatím vede bublaninový, je vláčný a vůbec ne suchý.

Máme úrodu čerstvých malin, takže volba ovoce celkem jednoznačná. Malinová marmeláda, krém, čerstvé maliny s čokoládou. Cítíte, jak to k sobě krásně ladí?

Krém jsem zvolila lehký máslový swiss merinque, třetina s čokoládou.  Recept na krém najdete u dortu pro malého závodníka.

Obvodu dortu hezky dokonale vyrovnám a uhladím, tady jsem použila mramorování. A následují třešničky na dortu – stékaná čokoláda, malá whisky, trocha zlata, kubánský doutník a dort pro pořádného chlapa je na světě.

Ingredience na korpus - 1 dávka:
  • 8 vajec 
  • 320 g polohrubé mouky
  • 280 g moučkového cukru
  • 200 ml mléka
  • 200 ml oleje
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 prášky do pečiva
Postup:

Šlehám žloutky s cukrem do světlé husté pěny, poté pomalu střídavě přidávám mouku s práškem do pečiva, olej a mléko. Nakonec lehce vmíchám dobře ušlehaný sníh z bílků. Nic těžkého. Teď nalít do vymazané a vysypané formy na dort a upéct. Používám horkovzdušnou trobu, cca na 180 stupňů. Zpočátku raději přikrývám alobalem. Míru upečenosti zkouším tradičně špejlí :-).

Vždy je dobré nechat přes noc korpus odpočinout a vychladit. Druhý den promazávám a zase chladím. Třetí den, dokončuji a konečně zdobím. Sečteno, podtrženo, na každý dortík si musím vyhradit 3 večery (až noci). 

Byl výborný a udělal velkou radost. Vím to, byla jsem na oslavě :-)


Sdílejte tento článek:

Fotogalerie