3-vrstvá zdravá buchta

 26. 10. 2018  Gastro Zlín

3-vrstvá zdravá buchta

Když jsem včera fotila tuhle fotku, tak nějak na mě padla taková ta nálada, kdy při chladnějších večerech si člověk zapálí svíčku, zachumlá se do deky a užívá si večera kdy nemusí nic dělat. 😊🍁 Horší je, že jak všechno fotím za tmy, tak ta kvalita té fotky pokulhává, takže se na ní dívejte z větší dálky. :-) A teď už k receptu. Tato buchta se skládá ze 3 vrstev, takže jdeme na to👌👇

Korpus:

  • 200g datlí
  • Banán
  • 50g vloček
  • 50g kokosové mouky
  • 150g rýžové mouky
  • celý prášek do pečiva
  • lžička skořice
  • 250 ml mléka
  • 2 vejce
  • 100 ml vody

Krém:

  • 5 jablek
  • 250g riccoty
  • 80g tvarohu

Posypka:

  • 100g vloček
  • 20g sladidla

Postup:

Recept se zdá zdlouhavý, ale stojí za to jí zkusit, protože je krásně vláčná a sladká, ikdyž tam není žádný cukr 👌❤ Korpus se smíchá, dá na plech, poté jsem jablka nastrouhala na jemném struhadle, přidala riccotu a tvaroh, zamíchala a dala na korpus. Nakonec se smíchají vločky se sladidlem a dají se na krém. Vše se dá péct do trouby na 180°C 30 minut. ❤


Sdílejte tento článek:

Fotogalerie