Roastbeef s bramborovými kroketami a wasabi majonézou

 14. 04. 2019  Gastro Zlín

Roastbeef s bramborovými kroketami a wasabi majonézou

Roastbeef je možné servírovat s různými přílohami. Vyzkoušejte domácí bramborové krokety.


Na tomto receptu se mi líbí, že to není žádné šup sem, šup tam, ale potřebujeme čas a trochu té kuchařské dovednosti.

Ingredience na maso:

  • hovězí roštěná
  • hrubozrnná hořčice
  • sojová omáčka
  • worchester
  • sůl
  • pepř

Ingredience na krokety:

  • brambory
  • polohrubá mouka
  • voda
  • sádlo
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • listová petržel
  • olej

Ingredience na wasabi dip:

  • majonéza
  • křen
  • malé okurky ,,korničos,,
  • jarní cibulka

Maso si naložíme den dopředu, aby pořádně vtáhlo veškeré chutě. Očistíme roštěnou od blan a jiných nesmyslů, které v jídle nechceme, dukladně potřeme hořčicí, osolíme a opepříme (vůbec se toho nebojíme) a ponoříme do marinády z worchesteru a sojové omáčky. Necháme odpočívat v lednici. Na druhý den maso vyndáme z mísy a svážeme špagátkem tak, aby vznikl hezký váleček. Orestujeme na pánvi a dáme dopéct do předehřáté trouby na 180° asi na 35 minut. Poté vyndáme z trouby, položíme dva plátky másla a zabalíme do alobalu. Necháme odpočívat ještě 15 minut.

Wasabi majonéza se k roastbeefu hodí skvěle. Spousta nadšenců by začala tím, že by si udělala domácí majonézu. Já tvrdím, že sázka na jistotu je použít majonézu od všemi známého nejmenovaného výrobce. Do majonézy nastrouháme poctivou dávku křene, dietáři můžou zjemnit jogurtem a přikrájíme ,,korničos,, a jarní cibulku.

Lehčí přípravu máme za sebou a teď nás čekají krokety. Ze všeho nejdřív si dáme vařit brambory ve slupce. Pro 4 osoby tak 250g brambor. V druhém hrnci přivedeme k varu 2dcl vody spolu se 100g sádla. Jakmile začne vřít, stáhneme plamen a za stálého míchání přisypáváme 200g polohrubé mouky. Začne nám vznikat tzv. odpalované těsto. Hotové je ve chvíli, kdy se přestane lepit na stěny hrnce. Brambory i těsto necháme schladnout, zbavíme brambory šlupky a nastrouháme. Přidáme 3 vejce a důkladně vše promícháme s odpalovaným těstem. Osolíme, opepříme a přidáme poctivou dávku nasekané petržele. Nyní můžeme vytvarovat krokety a obalit v trojobalu. Smažíme do zlatova.

Můžeme servírovat. Dobrou chuť.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Petr Chudárek - grafik a kuchař

Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.