Lukáš Hejlík: Restaurace Penzion UNO | 23.6.2017

 23. 06. 2017  Gastro Zlín

Lukáš Hejlík: Restaurace Penzion UNO | 23.6.2017

Restaurace Penzion UNO - byla to moc fajn večeře, v penzionu, jehož kuchyně patří k takové té, která diktuje od devadesátek. To je úctyhodné, ale doby, kdyby byly ve hře sami, jsou pryč. Menu působí mnohem současněji, než interiér.


Penzion Uno trůní na samém vrcholu vilové čtvrti Nivy, nicméně potenciál té pozice nijak nevyužívá. Ten večer tak nádherně zapadalo slunce, bohužel jen na plochu, kde je trampolína pro děti. Restaurace v suterénu, kam podle všeho ani jednou za den nedosáhne slunce, což je na místě, které je na takovém místě obrovská škoda. Zrovna ve Zlíně, kde se modernou nešetří a po cestě vidíte skvosty jak dobové, tak současné, by se dala čekat větší odvaha. Jenomže to možná chtělo architekta už v těch ranných devadesátkách! Fotky se slavnými osobnostmi, nálepky od Maurera, to vše je rovněž v dnešní foodvlně, která zavalila naší zemi a Zlín konečně také, docela oldfashioned. Na druhou stranu, právě tahle tradice kvality kuchyně, servisu, hodnot stolování je hlavní dominantou tohoto místa, na té by se mělo stavět, i když s důsledným faceliftem. Ale k jídlu, salát s grilovaným oštiepkem, krém z medvědího česneku se ztraceným vejcem, velmi dobré chřestové risotto a trhaná vepřová líčka v sandvichi na styl vietnamské bánh mì bagety. (btw., sledujete jejich tématické degustační večeře, asijská témata jsou tam oblíbená). Možná jen škoda dělat "pulled pork" z líček, ale bylo to rozhodně moc dobré. Kopeček zmrzky ze slaného karamelu byl ultra skvělý! Semifreddo z kozího sýra s meruňkovou omáčkou a na skus velmi zajímavou praženou quinoou, bylo fajn, jen tam ten kozí sýr vůbec nebyl cítit. Káva La Bohème Café(super!), na baru nádherné láhve. Takže, náš veliký obdiv za tu vytrvalost a eleganci, se kterou je tahle restaurace na cestě tak dlouho. Moc doporučujeme, pochutnáte si. Budeme se těšit to sledovat. Co vy? Uno? Due? Tre?

 

Kompletní fotoreport najdete na gastromapě Lukáše Hejlíka –  zde.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Gastromapa Lukáše Hejlíka: reporty z restaurací v našem kraji

Někdy je lepší si trochu zajet, než se hodně spálit! Každý den na cestách! Každý den nový a nový podnik, který dokazuje, jak se gastronomická situace v Česku lepší! Každý den nová vlajka na Mapě! Ta vás na vašich cestách nenechá ve štychu! 52 dílů vi

cat-icongastromapa.hejlik.cz