My vilu navštívili v době oběda, kdy se podává jednodušší (a přesto tak krásné) menu. Na večer pak kuchyně, které velí Petr Samsonek, nabízí propracovanější menu. Stejně tak můžete zkusit degustaci Le Pin, kde je pětichodové menu s vinným párováním sommeliera Lukáše Janušky, který sbíral skvělé zkušenosti v podnicích Le Collezione. Ryby a mořské plody v aspiku, buffala s rajčátky a salátem, kulajda, kančí ragú s kořenovou zeleninou, candát s chřestem, kuřecí roláda s karotkou a pastou, domácí zmrzliny krom jedné z nedaleké kozí farmy, čokoládový dortík a rebarborové variace. Byla to krása a nevíme, co z chodů vytáhnout jako to nejlepší! Máslo, primární chuť dobrých surovin, poctivá a ve vší složitosti jednoduchá kuchařina. 

Ano, je to vysoce luxusní místo, i přesto degustační pětichodové menu za 1000,- o tom se vám může v tomto prostředí opravdu jen zdát. Vila má spoustu dalších salónků, prostornou a členitou zahradu, úchvatnou zimní terasu, která v suterénu slouží jako degustační salón. Celý koncept je připravený na soukromé akce, ať je to luxusní svatba, firemní mejdan, cokoliv, kdy chcete společnost oslnit. Duch obchodní Zlína a pana Vavrečky tam pořád je! A my máme další jednoznačný tip do našeho výběru #GMLH52, takže se těště brzy i na video. Zase máme chuť říct, tohle pecka, tohle sdílejte! Jak se vám líbí?

 

Kompletní fotoreport najdete na gastromapě Lukáše Hejlíka –  zde.

 

FOOD BLOG ROKU 2017 18.9. / pátý ročník volby nejlepších českých foodblogerů – foodblogroku.cz