A tohle krásné město tak trochu čekalo na to, až přijde někdo s precizní přípravou kávy. A na tom si jeho podnik zakládá. Ještě zpátky k brněnskému Kafecu, ten se teď čerstvě přestěhoval z Veveří na Orlí. Zákazníky si vypěstoval na výběrovou kávu a také úžasné čaje, ale rovněž originální snídaně. A o to se teď snaží na začátku své cesty i ve Zlíně. Sídlí blízko legendárního hotelu Moskva, tedy mírně dál od centra, přesto věříme, že si najde své fanoušky nebo si fanoušci najdou jej. Kafec je známý tím, že dává na výběr především z českých pražíren, tak je to tomu i ve Zlíně. I tady valí systém snídaní, který si vykřížkujete na menu. A tak z fotek možná uvidíte, že my jsme měli vajíčka, párky a chleba. A wafli, s bánánem, tvarohem a šlehačkou. Možná by stálo za to nějak zákazníkům zkomunikovat, že chleba (mají i bezlepek verzi) kuchař pekl, že vajíčka a párky jsou farmářské, možná i proto tady dáte za kvalitní snídani nemálo peněz. Důležité, že vám bude chutnat. A denní batchbrew, my si ten den dali tři šálky (jen Lukáš). Mimochodem, Kafec se nabízí jako franšíza, což vůbec není špatný nápad. Vlastně by bylo super, kdyby u nás vznikla taková malá síť ověřených kaváren.). Fandíme Kafecu (i) Zlínskému.
Kompletní fotoreport najdete na gastromapě Lukáše Hejlíka – zde.