Květákové curry s indickým chlebem Naan
Má variace na indickou kuchyni. V lednici mi zbyla půlka květáku, tak jsem přemýšlel co s ním. Tento recept je výsledkem mého přemyšlení (a že to opravdu bolelo :D)Věřím, že pokud recept zkusíte, tak budete spokojeni a budete vařit pravidelně. Jen tedy upozornění. Výsledné jídlo je pikantní, pokud také pokrmy nemáte radí, vyzněte se v přípravě směsi koření chilli :)Přeji všem dobrou chuť :)
Popis
Indický Chlém Naan:
1. Smícháme všechny sypké suroviny včetně droždí.
2. Přídáme vodu a rozpuštěné máslo.
3. Vypracujeme v hladké těsto.
4. Dáme na hodinu kynout na teplé místo.
5. Těsto propracujeme a rozdělíme na 3 stejné časti (cca 150g)
6. Jednotlivé dílky těsta rozválíme do placky silné cca 3mm.
7. Přesuneme na pečící papír a potřeme rozpuštěným máslem.
8. Ozdobíme jarní cibulkou, česnekem, cherry rajčátky, červenou cibulí, redkvičkmi a na závěr posypeme pepřem, hrubou solí a sezamovým semínkem.
9. Dáme ještě na cca 20 minut kynout.
10. Dáme si předehřát troubu na 170°C, horní gril a dáme zárověň do trouby nahřát plech (aby se nám rychle těsto zatáhlo až jej dáme na plech)
11. Po 20 minutách kynutí dáme do trouby a pečeme do zlatava.
12. Po upečení potřeme znovu rozpuštěným máslem.
Směs koření:
1. Všechny suroviny dáme do hmoždíře a a zpracujeme na prášek
2. ideálně přesijeme, bychom se zbavili tvrdých kousků badyánu (mohli by tam zůstat)
Květákové curry:
1. Na troše oleje opečeme na středním plameni cibuli, česnek a zázvor (cca 2 minuty)
2. Přídáme 5 lžiček směsi koření a ještě minutu restujeme.
3. Přídáme plechovku kokosového mléka a půlku květáku rozebraného na maé růžičky.
4. Vaříme do změknutí květáku a svaření omáčky.
5. Dochutíme solí.
Podáváme v hlubokém talíři, ozdobené jarní cibulkou a podáváme s indickým chlebem Naan.
Tento recept přidat David v kuchyni
Amatérký kuchař, milovník skvělého jídla a pití. Rád ochutnávám nové věci, kombinace. Jídlo je radost, vášeň 🥰
Hodnocení
Přidat hodnocení
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Neapolská pizza

Krémová bramboračka s liškami a krutony

Albondigas v rajčatové omáčce

Topinka s mačkaným hráškem, vejci a salátem

Valaššká kyselica

Hovězí cheeseburger v domácí smetanové housce

Kuřecí Paella

Česko-italské fusion rissoto

Ovocný salát s rybízovým dresinkem
Fotogalerie






Facebook Gastro Zlín
-
,,Gastronomie je skvělý obor, za který budeme bojovat," říká ředitel GAOZL Petr Úředníček
Protože se Gastro Zlín snaží aktivně rozvíjet krajskou gastromapu, začínáme u základu, a tím je vzdělání. Spolupracujeme s GAOZL - Střední školou...
-
Některé podniky už covid zavřel, některé ale ještě můžete zachránit
Jelikož se věnujeme gastronomii ve Zlínském kraji, nemohlo nám uniknout, že se nelehká situace kolem covidu a uzavírání podniků, stala pro pár z...
-
Vyhlášení soutěže o set + láhev Královského sektu od Sushi Hoshi
K oslavě svatého Valentýna patří skvělé jídlo a pití. Nejlepší varianta určitě je ta, že nějakou báječnou dobrotu třeba vyhrajete. Proto jsme...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.