Krůtí roláda s velikonoční nádivkou a bramborovo dýňové pyré
Mezi tradiční velikonoční recepty patří roláda s nádivkou.
Popis
K jarním receptům a velikonocím patří bezesporu roláda a jarní nádivka. Já jsem pro tento recept zvolil krůtí stehení maso, neboť je šťavnatější a je ho pořádná porce. :)
Ingredience na roládu a nádivku:
- krůtí maso stehení
- toastový chléb
- vejce
- mléko
- hořčice
- petržel
- jarní cibulka
- česnek
- cibule
- slanina
- pažitka
- majoránka
- olej
- sůl
- pepř
Ingredience na pyré:
- brambory
- máslová dýně
- mléko
- máslo
- sůl
Když jsem vařil tento recept, hrozně jsem si to užíval, protože to není hrc prc na pánvi a nazdar talíři, ale člověk u toho potřebuje čas a mnoho úkonů, které společně tvoří tuto jarní dobrotu.
Nakrájel jsem na malé kostky cibuli a slaninu a na trošce oleje jsem je pozvolna restoval do zlatova. Dále jsem si nakrájel toastový chléb (celé menší balení), hromadu listové petržele, pažitku, jarní cibulku a ve větší míse jsem je důkladně promíchal se třemi žloutky, šesti stroužky utřeného česneku, majoránkou, solí a pepřem. V menší misce jsem z bílků vyšlehal sníh a pozvolna vmíchal do směsy.
Krůtí maso zbavíme blanek a šlach a naklepeme do tenka, aby se nám roláda hezky balila. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Část nádivky zabalíme do rolády, kterou svážeme provázkem a na pánvi orestujeme, aby se nám maso zatáhlo. Dáme dopéct do trouby rozehřáté na 180°asi 45 minut. Druhou část nádivky dáme do zapékací mísy vytřené máslem a pečeme spolu s roládou.
Mezitím si dáme uvařit pár brambor. Máslovou dýni, můžeme uvařit s bramborami, nebo pro lepší chuť upéct předem v troubě. Jakmile máme hotovo, zcedíme vodu z brambor, přidáme dýni, vlažné mléko, máslo, sůl pepř a ručním mixérem vyšleháme krásné hladké pyré.
Jako zeleninovou ozdobu jsem k tomuto receptu upekl mrkev nakrájenou na kostky, opekl pórek a přidal trochu čerstvého hrášku a nasekanou pažitku. Dobrou chuť. :)
Tento recept přidat Petr Chudárek - grafik a kuchař
Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.