Krémová bramboračka s liškami a krutony
I klasická česká bramboračka, může vypadat jinak. Na to jsem myslel, když jsem tvořil tento recept, Bramboračka je bezesporu skvělá polévka, ale vizuálně není úplně nejkrásnější. Zkusíme to trochu jinak.
Popis
Postup:
1. Zeleninu nakrajíme na kostky a orestujeme na 2 lžících olivového oleje do zlatava. Chceme aby hezky zkaramelizovala a dostala jeste lepší chuť. Olivový olej volím z důvodu jeho chuťových vlastností, může se to zdát nezvyklé, ale skvěle se sem hodí.
2. Když je zelenina orestovaná, tak přídáme brambory, pepř, kmín, nové koření, bobkový list, sušené houby, petrželku i se stonky, osolíme a zalijeme vodou tak aby vše zakrývala.
3. Vaříme 40 minut na mírném plameni a občas promícháme.
4. Poté přídame majoránku a česnek a provaříme dalších 5 minut.
5. Vše důkladně rozmixujeme a následně přepasírujeme přes jemné síto.
6. Přivedeme opět k varu, přídame smetanu a případně dolijeme vodu, pokud bychom měli krém moc hustý.
7. Ochutnáme a případně dochutíme.
8. Podáváme s krutony z toustového chleba opečenými do zlatova na olivovém oleji. Já servíruji i s opečenými liškami, čerstvou majoránkou a dozdobím olivovým olejem.
Dobrou chuť
Tento recept přidat David v kuchyni
Amatérký kuchař, milovník skvělého jídla a pití. Rád ochutnávám nové věci, kombinace. Jídlo je radost, vášeň 🥰
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Neapolská pizza

Krémová bramboračka s liškami a krutony

Albondigas v rajčatové omáčce

Topinka s mačkaným hráškem, vejci a salátem

Valaššká kyselica

Hovězí cheeseburger v domácí smetanové housce

Kuřecí Paella

Česko-italské fusion rissoto

Ovocný salát s rybízovým dresinkem
Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.