Krémová bramboračka s liškami a krutony

I klasická česká bramboračka, může vypadat jinak. Na to jsem myslel, když jsem tvořil tento recept, Bramboračka je bezesporu skvělá polévka, ale vizuálně není úplně nejkrásnější. Zkusíme to trochu jinak.

Popis

Postup:

 

1. Zeleninu nakrajíme na kostky a orestujeme na 2 lžících olivového oleje do zlatava. Chceme aby hezky zkaramelizovala a dostala jeste lepší chuť. Olivový olej volím z důvodu jeho chuťových vlastností, může se to zdát nezvyklé, ale skvěle se sem hodí.

2. Když je zelenina orestovaná, tak přídáme brambory, pepř, kmín,  nové koření, bobkový list, sušené houby, petrželku i se stonky, osolíme a zalijeme vodou tak aby vše zakrývala.

3. Vaříme 40 minut na mírném plameni a občas promícháme.

4. Poté přídame majoránku a česnek a provaříme dalších 5 minut.

5. Vše důkladně rozmixujeme a následně přepasírujeme přes jemné síto.

6. Přivedeme opět k varu, přídame smetanu a případně dolijeme vodu, pokud bychom měli krém moc hustý.

7. Ochutnáme a případně dochutíme.

8. Podáváme s krutony z toustového chleba opečenými do zlatova na olivovém oleji. Já servíruji i s opečenými liškami, čerstvou majoránkou a dozdobím olivovým olejem.

 

Dobrou chuť 


Tento recept přidat David v kuchyni

Amatérký kuchař, milovník skvělého jídla a pití. Rád ochutnávám nové věci, kombinace. Jídlo je radost, vášeň 🥰

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Přidat hodnocení

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

Načítám hodnocení, čekejte prosím ...

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...