Grilovaná kachní prsa se salátem z manga, avokáda, rukoly, rozinek a koriandru
Grilovací sezóna už nám klepe na vrátka a proto i další recept bude zaměřen právě na tyto letní radovánky.
Popis
Tento recept mě obzvlášť baví. Šťavnaté grilované prso a luxusní salát plný pestrých chutí a čerstvosti stojí za to vyzkoušet.
Ingredience:
- kachní prsa
- římský kmín
- mango
- avokádo
- rukola
- rozinky
- koriandr
- citron
- třtinový cukr
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup:
Kachní prsa opláchneme a ubrouskem osušíme. Nařízneme kůži několika podélnými řezy a dukladně osolíme a opepříme. Lehce posypeme římským kmínem. Takto připravené maso položíme kůží dolů na gril (popřípadě na pánev) a grilujeme, dokud kůže nebude zlatavá a křupavá. Poté dáme dopéct na vyše položený rošt grilu, nebo mimo hlavní žár pod uzavřeným poklopem asi 15 minut.
Mezi tím máme čas vytunit si náš luxusní salát. Jak je známo, ke kachnímu masu patří sladkokyselá chuť. Proto si připravíme salát, který se k našemu kachnímu masu skvěle hodí svou sladkostí, kyselostí ale i jemnou hořkostí.
Do mísy si dáme nakrájené mango s avokádem, rukolu a přisypeme rozinky (můžou být i sušené brusinky nebo švestky). Dále přidáme poctivou hrst nasekaného koriandru a vše spolu lehce promícháme. Na zálivku si do misky připravíme olivový olej, přidáme citronovou šťávu, citronovou kůru a trochu cukru. Promícháme a necháme stranou. Těsně před podáváním zálivku důkladně promícháme se salátem a zbývá už jen popřát dobrou chuť.
Tip: Tento salát je skvělý i jako hlavní bezmasý chod nebo lehká letní svačinka.
Tento recept přidat Petr Chudárek - grafik a kuchař
Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.