Garden Food Festival Rožnov pod Radhoštěm

 26. 07. 2018  Gastro Zlín

Garden Food Festival Rožnov pod Radhoštěm

Krásný den, Vám přeji! Aaaaach, byl to božský den, jsem plný energie, zážitků, inspirace a vizí, jak si plnit svůj sen :) Přináším vám článek o skvělém dni stráveném v Rožnově pod Radhoštěm s úžasnou společností a výborným jídlem :) No a teď se již všichni těšíme na první zářijový víkend... Garden Food Festival zavítá opět do Zlína, oujeeeee 😍😍 Mějte krásný zbytek dne :)

Krásný den, Vám přeji :)

Včerejší den byl výjimečný, božský, jedinečný. Několik týdnů nazpět bylo hlásáno, že Rožnov pod Radhoštěm poprvé pohostí velkolepou šou a nevídané osobnosti tohoto ražení. Garden Food Festival poprvé na tomto konci Moravy!! Wooow, toto mi vážně nemůže uniknout! Zavelela v hlavě a do diářku zaškrtala nedělní den jako plný pro všechny.

Cesta do ráje metropole jídla byla senzační. Tři baby v autě, rozebraly a pomluvily všechny a všechno, co nám bylo trnem v oku, na nikom ani nit suchou nezanechaly :D zaparkovaly fantasticky, přímo u veřejných záchodků a první poznatek na světě… V Rožnově existují ČISTÉ veřejné záchodky, za jejichž použití se neplatí!!! No toto v České republice nemá obdoby :D takže Rožnovjané, palec nahoru! :D

Můj žaludek už byl celkem hladový a vybízel k nějaké laskomině :D . Po ránu… no maso by mě asi pěkně provětralo :D tudíž chutě si poručily sladkou tečku na začátek. Jedu prostě naopak, a co? :D Vytahuji mobil a v něm pečlivě sepsaný seznam stánků, které bych ráda navštívila. Jasnýýý, není jich příliš, ale jestliže bych měla dojít ke každému stánku a okusit jejich tvorbu, cestou domů bych se nejenom já neunesla, ale mé drahé auto by též rezignovalo :D . Takže s úctou k sobě a radostí ke kulinařině, jdeme na to! Na mém seznamu přistály podniky Balloo Coffee, Lobster Restaurant, Street Food Viet Nam, Čokoládové lanýže Tereza, Kozí farma Vizovice, Nebeské dortíčky, Ollies, Grandhotel Tatra, Buchty v zástěře a Syrer Morava.

Mé chuťové buňky jsou v sedmém nebi při návštěvě v pořadí druhého stánku, Lobster Restaurant. Jejich sépiové rizoto s chobotnicí bylo luxusní. Chtěla jsem nechat mamči jedno chapadýlko, ale bylo to silnější než já, nic! :D a kupodivu… aniž bych se připojila já, což bych měla spíše zamlčet a ne s touto informací na svět, Lobster Restaurant získal cenu za nejlepší restauraci na GFF za oba dny. Nekonečné řady u burgerů, nevím, co pořád a dokola na tom ti lidé baští, ale samozřejmě každého volba, a nakonec zvítězil rozum a opravdové umění, za což jsem moc ráda!

 

Čokoládové pralinky Tereza mě mile překvapily. Bohužel, nebo spíše hurááá :D byly tak skvělé, mé oči se nemohly nabažit, tudíž jsem ani nepřemýšlela nad tím, udělat fotku. Možná jsem nepředpokládala, že budou tak dobré, ale vážně! Nejlepší  z těch čtyř, které jsem ochutnala, byl čokoládový lanýž se špetkou indické másaly, supeeer!

Créme brulée z Foie gras s karamelovou sušenkou a fíkovým gelem. Zůstaneme na Valašsku a zabředneme do místního Grandhotelu Tatra. Jejich gastronomie je proslulá na míle daleko, a když jej mám u nosu… mrzelo by mě, kdybych neokusila :) Fíkový gel byl výýýborný a škoda, že tam byly jen 3 malé bobky. Samotný krém z foie gras mě zklamal. Byl mírně nahořklý a velice hutný, těžký do žaludku.

 

Ještě velký potlesk Kozí farmě ve Vizovicích, ta jako obvykle svými mně známými produkty moc potěšila. Kozí a ovčí sýry zbožňuji a někdy, když chytím slinu, tak bych je jimi přímo přežrala :D

Ostatní stánky byly takové nějaké :D nevím, jak to lépe napsat, najedla jsem se, ale žádnou radost, inspiraci nebo nadšení mi jejich produkty nepřinesly.

 

A teď hurá k panu Kašpárkovi a jeho skvělému projektu, restauraci Field. Na jeho cooking show jsem se těšila už dlouho. Měla jsem tu čest navštívit jeho restauraci, odkaz na článek zde: http://www.ladybaker.cz/michelinsky-den-michelinsky-field/ a byla jsem unešena, proto ta radost a nedočkavost k jeho úžasné tvorbě. Zpočátku pár lidí, ke konci vystoupení obrovitánská tlačenka a nenasytní lidé :D . Jsem velice šťastná za to, že se lidé začínají zajímat o vyšší gastronomii a jídlo této úrovně je baví, je to super! Jedno jídlo, stovky ingrediencí, zázračná chuť, nepopsatelné. Kéž bych mohla panu Kašpárkovi sem tam mrknout pod ruce a něco se od něj přiučit, to je prostě nááádhera.  

Na vystoupení paní Fabešové jsem předvídala velkou účast, a proto jsem se již dopředu chytře postavila před pódium, abych měla obraz v přímém přenosu a nemusela nahlížet přes hlavy předních stojících nadšenců. Tím nadšencem jsem byla nyní já :D první lajna… krása. Tentokrát byly na pořadu dne MAKRONKY! Oujeeee :D většina přítomných by asi ocenila dokonalý citron :D ale jak paní Fabešová nastínila, příprava je velmi zdlouhavá a jistě i náročná. Já a věřím, že i řada přítomných, jsme byli za makronky velice rádi, byť tento recept nosím v hlavě a díkybohu za to, že jejich příprava mi nekreslí vrásky na čele, jako v začátcích mého boje :D ocenila jsem nové poznatky a taky trošku jiný recept, než používám já a jsem nažhavená k jeho vyzkoušení :D . No a při konci vystoupení… přece se to nezkazí, že jo :D takže kobylky zafungovaly senzačně a za pár vteřin byly oba talíře prázdné :D . Jen potvrzení toho, že paní Fabešová je nejlepší z nejlepších. A víte co? Byly senzační!  

Pomalu se přesouváme k tomu bílému, úžasnému náklaďáku, který je ozdobou festivalu. Wheels… lidé se u něj fotí a připadají si, jako že jsou někdo, že se můžou postavit k „restauraci“ pana Pohlreicha a zvěčnit se zde. Avšak pouze část z nich může říct: „Byl jsem vevnitř, a užíval si každého okamžiku, každého sousta a chtěl víc“ :D . Třeba by to ostatní neřekli :D ale já jsem zcela jistě za to. Takto strávená hodinka, uvnitř bílého kolosu na kolech, byla dokonalá. Čisté prostředí, milý personál, tlumená hudba, prostě úžasné. Člověk sedí a nemůže se dočkat, až bude mít před sebou to jídlo, které ho natolik ochromí, že přestane mluvit a užije si radosti.  

Jsem naprosto přesvědčená, že návštěvu Wheels na Zlínském Garden Food festivalu si nenechám ujít. A to samé budu tvrdit o vystoupení pana Kašpárka a paní Fabešové, oba jsou inspirativní lidé s jistou pokorou a ctižádosti k umění a talentu, který fantasticky rozvíjí.

 

Náš den je u konce. Tak to chodí, všechno krásné rychle utíká, ale buďme za to rádi, čas, který utíká příliš pomalu, není tím, na který rádi vzpomínáme. Nicméně nás ještě čeká cesta k autu, dlouhá cesta :D . A to jsem byla do včerejška přesvědčena, že můj orientační smysl je na velmi dobré úrovni :D . Jasný, vyjdeme z areálu a půjdeme po hlavní cestě, až se dostaneme k autu, ale nene… Tak jednoduché to nebylo. Několik ulic, uliček, park? My šli parkem? No ano, matně vzpomínám že něčím takovým jsme procházeli, ale teď… propast :D . Nevím, kudy se vydat, ukazatel třeba poradí, pokud tam budou veřejné WC, jsme doma :D . Byl tam však krom všecho hřbitov a já s obrovskou jistotou a vědomím oznámila, že kolem hřbitovu jsme nešli, to bych si pamatovala, tak zkusíme druhou stranu. Omyl… až nějaký pán nás navedl a u auta zjišťujeme, že stojíme přímo u hřbitova. Krásné zamaskování :D

 

V 19 hodin otevíráme vrata, Kerrýsek už je nedočkavý, celý den bez své jediné a my plní zážitků z nádherně stráveného dne. Těšíme se na další Garden Food festival, který se tentokrát koná v našem rodném Zlíně, a věřím, že se s řadou vás setkám :)


Sdílejte tento článek:

Fotogalerie

Další v rubrice
26. říj 2018
Brownies z tofu
26. říj 2018
Datlová bábovka
26. říj 2018
Tvarohová bábovka
26. říj 2018
Dvoubarevná buchta