Filírovaný rump steak s grilovanými houbami a hořčičnou omáčkou

 05. 07. 2019  Gastro Zlin

Filírovaný rump steak s grilovanými houbami a hořčičnou omáčkou

Příloha k masu nemusí být vždy zelenina. Tři druhy hub jsou také báječná kombinace chutí.


Hovězí a houby...co dodat.... Lákavá pikantnost, vůně lesa a pořádný kus masa v kombinaci s hořčicí...ochutnejte a uvidíte :)

Ingredience:

  • rump steak / roštěná
  • houba shiitake
  • krémové žampiony
  • hlíva ústřičná
  • máslo
  • olej
  • hořčice hrubozrnná
  • smetana 31%
  • vývar (jaký zrovna je, lenoši přidají kostku)
  • cibule
  • šalotka
  • listová petržel
  • rozmarýn
  • tymián
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Maso pouze osolíme a důkladně opepříme. Grilujeme z každé straný tak dvě minutky. Nic víc nic míň, ostatní bude na omáčce a hobové příloze.

Nakrájíme houby na větší kousky spolu s šalotkou, osolíme, opepříme a na mírném ohni restujeme. Přidáme kmín, bylinky a poctivou hrst petržele. Jakmile nám houby pustí objem asi o 2/3 a zezlátnou, máme hotovo.

Na hořčičnou omáčku stačí nakrájem cibuli na jemno, orestovat na oleji do sklovata, přidat hořčici, chvíli zarestvat a zalít trochou vývaru. Tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka. Poté přidáme smetanu a provařujeme, dokud nám omáčka nezhoustne.

Můžeme servírovat..

Dobrou chuť :)


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Petr Chudárek - grafik a kuchař

Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.