CIZRNOVÉ KARI S JASMÍNOVOU RÝŽI

 19. 10. 2020  Gastro Zlin

Měla jsem chuť na jídlo bez masa a vzniklo z toho skvělé veganské jídlo.😇 Trochu jsem se bála, co na to řekne manžel, protože není moc kámoš s cizrnou a tofu, ale překvapivě mu to chutnalo. Jídlo prý můžu uvařit znovu.🤩Tak pojďme se podívat na recept. Je to opravdu jednoduché.

Ingredience
Cizrna 100 g Tofu 1 Měnší cuketa 1/2
Jarní cibulka 1 Kokosové mléko 1,5 dcl Kari 1 lžička
Jasmínová rýže 240 g Rostlinný olej 1 lžíce Sůl, pepř dle chuti
Voda dle potřeby

1. Jasmínovou rýži si uvaříme dle návodu. Cizrnu si namočíme na 24h do vody.

2. Olej si na pánvi necháme chvíli rozehřát a přidáme nakrájenou cibulku. Poté přidáme na kostičky nakrájené tofu a lehce jej opečeme. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, slitou cizrnu a vše zasypeme kari kořením a podlijeme trochou kokosového mléka. Lze nahradit i klasickým kravským mlékem, ale už to nebude veganské.

3. Vaříme na mírném ohni. Dle potřeby podlijeme vodou. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s uvařenou rýží.

PS: Z uvedeného množství jsou 3-4 porce. Záleží, jak moc velký hlad máte.

Nechte si chutnat!

Tento článek napsal:

Fit recepty | Foodlover_veru

Jsem milovnice dobrého jídla, která ráda připravuje rychlé a zdravé pokrmy. Na jídle si chci vždy pochutnat, ale nechci trávit dlouhý čas v kuchyni. Mým mottem je Jídlo je láska. ❤️ I proto mezi mé záliby patří gastroturistika a foodfestivaly.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie