CIZRNOVÉ KARI S JASMÍNOVOU RÝŽI

Měla jsem chuť na jídlo bez masa a vzniklo z toho skvělé veganské jídlo.😇 Trochu jsem se bála, co na to řekne manžel, protože není moc kámoš s cizrnou a tofu, ale překvapivě mu to chutnalo. Jídlo prý můžu uvařit znovu.🤩Tak pojďme se podívat na recept. Je to opravdu jednoduché.

Popis

1. Jasmínovou rýži si uvaříme dle návodu. Cizrnu si namočíme na 24h do vody.

2. Olej si na pánvi necháme chvíli rozehřát a přidáme nakrájenou cibulku. Poté přidáme na kostičky nakrájené tofu a lehce jej opečeme. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, slitou cizrnu a vše zasypeme kari kořením a podlijeme trochou kokosového mléka. Lze nahradit i klasickým kravským mlékem, ale už to nebude veganské.

3. Vaříme na mírném ohni. Dle potřeby podlijeme vodou. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s uvařenou rýží.

PS: Z uvedeného množství jsou 3-4 porce. Záleží, jak moc velký hlad máte.

Nechte si chutnat!


Tento recept přidat Fit recepty | Foodlover_veru

Jsem milovnice dobrého jídla, která ráda připravuje rychlé a zdravé pokrmy. Na jídle si chci vždy pochutnat, ale nechci trávit dlouhý čas v kuchyni. Mým mottem je Jídlo je láska. ❤️ I proto mezi mé záliby patří gastroturistika a foodfestivaly.

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...