Krém z pečeného česneku
Nejen vitamínová bomba a skvělý posilovač imunity, ale i super chutný krém.
Popis
2 menší hlavy česneku
2 stroužky česneku
2 střední brambory
1 šalotka
3 kolečka rohlíku
1 smetana ke šlehání
Sůl, pepř, mletý kmín, tymián, vývar, olej
Předehřejeme troubu na 180oC, hlavy česneku přepůlíme, pokapeme olejem, osolíme, přidáme tymián a dáme péct do tmava. Potom necháme zchládnout a vytaháme upečený česnek ze slupek. Mezitím orestujeme na másle šalotku, přidáme brambory. Osolíme, opepříme, dáme kmín a pečený česnek, vše zalijeme vývarem a smetanou lehce nad obsah hrnce. Přikryjeme poklicí a vaříme do měkka.
Před koncem přidáme čerstvý česnek a pak vše rozmixujeme, pokud je moc husté, přilejeme vývar a promícháme a necháme společně provařit.
Potom vše propasírujeme přes cedník, případně ještě dosolíme. Z tymiánu a trochy oleje si uděláme tymiánový olej.
Před podáváním doporučuju prošlehat francouzskou metličkou nebo tyčovým mixerem na provzdušnění. Na polévku naklademe krutonky, pokapeme tymiánovým olejem a můžeme se nechat unášet úžasnou chutí pečeného česneku.
Tento recept přidat Kuchtík Bohuš
Kdo to ten Bohuš vlastně je? Nedávno mu bylo 31 let a ve světě gastronomie platí za odborníka na slovo vzatého. Za sebou má 15 let praxe v bezpočtu restaurací, barech a kavárnách – zvládá všechno, od úklidu až po management. Bohuš nedá dopustit na svou
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Krém z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Salát s chřestem, ztracené vejce a holandská pěna

V čem spočívá magie staření steakového masa?

Rozhovor: Gastro Zlín podporuje nadaci Život je dar

Květáková pizza

Salát z pečené dýně
Google Banner
Fotogalerie




Facebook Gastro Zlín
Google Banner
-
Slovácká kuchařka, to je sbírka pokladů z kuchyní našich babiček
Mouka, mléko, vajíčko a pak cukru maličko! Tradiční slovácké recepty jsou většinou jednoduché, z běžně dostupných surovin, přesto velmi chutné. I...
-
Soutěž o Gastro Kredity
Zaujali Vás možnosti, jak zviditelnit Váš podnik? Zaujali Vás námi nabízené služby? V tom případě nás kontaktujte, aktivujte si plný profil a...
-
,,Gastronomie je skvělý obor, za který budeme bojovat," říká ředitel GAOZL Petr Úředníček
Protože se Gastro Zlín snaží aktivně rozvíjet krajskou gastromapu, začínáme u základu, a tím je vzdělání. Spolupracujeme s GAOZL - Střední školou...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.