Krém z pečeného česneku

 05. 11. 2018  Gastro Zlín

Krém z pečeného česneku

Nejen vitamínová bomba a skvělý posilovač imunity, ale i super chutný krém.


2 menší hlavy česneku

2 stroužky česneku

2 střední brambory

1 šalotka

3 kolečka rohlíku

1 smetana ke šlehání

Sůl, pepř, mletý kmín, tymián, vývar, olej

 

Předehřejeme troubu na 180oC, hlavy česneku přepůlíme, pokapeme olejem, osolíme, přidáme tymián a dáme péct do tmava. Potom necháme zchládnout a vytaháme upečený česnek ze slupek. Mezitím orestujeme na másle šalotku, přidáme brambory. Osolíme, opepříme, dáme kmín a pečený česnek, vše zalijeme vývarem a smetanou lehce nad obsah hrnce. Přikryjeme poklicí a vaříme do měkka.

Před koncem přidáme čerstvý česnek a pak vše rozmixujeme, pokud je moc husté, přilejeme vývar a promícháme a necháme společně provařit.
Potom vše propasírujeme přes cedník, případně ještě dosolíme. Z tymiánu a trochy oleje si uděláme tymiánový olej.

Před podáváním doporučuju prošlehat francouzskou metličkou nebo tyčovým mixerem na provzdušnění.  Na polévku naklademe krutonky, pokapeme tymiánovým olejem a můžeme se nechat unášet úžasnou chutí pečeného česneku.


Sdílejte tento článek:

Fotogalerie