Krém z medvědího česneku

 03. 04. 2019  Gastro Zlin

Krém z medvědího česneku

Pro ty, kteří milují výrazné chutě a vůni jara.


Rozhodl jsem se připravit variantu sice ne uplně dietní a zdravou, ale určitě velmi chutnou. Základ bude bešamel, vývar a medvědí česnek.

Ingredience:

  • 200g medvědí česnek
  • 30g hladká mouka
  • máslo
  • mléko
  • zeleninový vývar
  • 31% smetana
  • sůl, pepř, muškátový oříšek, slanina 

Postup:

Na másle orestujeme mouku a vytvoříme světlou jíšku, zalijeme mlékem a prošleháme. Necháme provařit a můžeme rozředit zeleninovým vývarem.. Přidáme medvědí česnek (nebo pesto), sůl, pepř, muškátový oříšek dle chuti. Provařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a přecedíme přes hustý cedník. Přidáme smetanu a provaříme. Slaninu si nakrájíme na tenké nudličky a vyrestujeme. Krém servírujeme, zdobíme slaninou a smetanou, je možné použít i krutony nebo odpalované kuličky.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Kuchtík Bohuš

Kdo to ten Bohuš vlastně je? Nedávno mu bylo 31 let a ve světě gastronomie platí za odborníka na slovo vzatého. Za sebou má 15 let praxe v bezpočtu restaurací, barech a kavárnách – zvládá všechno, od úklidu až po management. Bohuš nedá dopustit na svou