Pavlova podle MS bakes

Jen si to představte…křehká pusinka s lehkým krémem z mascarpone a na to ještě čerstvé ovoce. Existuje vůbec něco jemnějšího? Vždyť inspirací pro tento dezert byla právě nadýchaná baletní sukně primabaleríny Anny Pavlovové. Teď už přestaňte slintat a pojďte si Pavlovu udělat sami, protože i když chutná božsky, tak není zas tak těžká.

Ingredience
bílky ze 4 vajec (150 g) sůl špetka moučkový cukr 200 g
semínka z vanilky z 1/2 lusku citronová šťáva 2 lžíce bramborový škrob 2 lžíce

Troubu si předehřejeme na 100 °C.
Bílky se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu. Při nejvyšší rychlosti do něj po troškách zašleháme cukr, vanilku, citronovou šťávu a bramborový škrob. Aby se Pavlova povedla, musí být sníh opravdu pěkně pevný a všechny suroviny do něj dobře zašlehané.


Teď už jen připravit sníh na plech. Způsobů je mnoho. Já si dávám těsto do zdobícího sáčku a vytvaruji takové větší pusinky, ale pokud chcete něco víc rustikálního, postačí vám lžíce. Vždy udělejte o něco vyšší okraje než střed tak, aby vznikl prostor na krém. Takto připravené těsto budeme poměrně dlouho sušit v troubě - asi hodinu. Až bude Pavlova suchá, vypneme troubu a trochu ji otevřeme.


Na krém si vyšleháme smetanu, ke které pak postupně vmícháváme mascarpone. Pak jen podle chuti přidáme cukr a můžeme jít zdobit.

Tip: K tomuto dezertu si můžeme zvolit téměř jakékoli ovoce. Já osobně mám Pavlovu nejradši s lesními plody, chybou však určitě nebude ani exotické ovoce. Původní Pavlova byla dokonce podávána s kiwi.

Tož hurá na to

Tento článek napsal:

MS Bakes

Sedmnáctiletá holka z Uherského Brodu, kterou prostě baví péct.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie