Pavlova podle MS bakes
Jen si to představte…křehká pusinka s lehkým krémem z mascarpone a na to ještě čerstvé ovoce. Existuje vůbec něco jemnějšího? Vždyť inspirací pro tento dezert byla právě nadýchaná baletní sukně primabaleríny Anny Pavlovové. Teď už přestaňte slintat a pojďte si Pavlovu udělat sami, protože i když chutná božsky, tak není zas tak těžká.
Popis
Troubu si předehřejeme na 100 °C.
Bílky se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu. Při nejvyšší rychlosti do něj po troškách zašleháme cukr, vanilku, citronovou šťávu a bramborový škrob. Aby se Pavlova povedla, musí být sníh opravdu pěkně pevný a všechny suroviny do něj dobře zašlehané.
Teď už jen připravit sníh na plech. Způsobů je mnoho. Já si dávám těsto do zdobícího sáčku a vytvaruji takové větší pusinky, ale pokud chcete něco víc rustikálního, postačí vám lžíce. Vždy udělejte o něco vyšší okraje než střed tak, aby vznikl prostor na krém. Takto připravené těsto budeme poměrně dlouho sušit v troubě - asi hodinu. Až bude Pavlova suchá, vypneme troubu a trochu ji otevřeme.
Na krém si vyšleháme smetanu, ke které pak postupně vmícháváme mascarpone. Pak jen podle chuti přidáme cukr a můžeme jít zdobit.
Tip: K tomuto dezertu si můžeme zvolit téměř jakékoli ovoce. Já osobně mám Pavlovu nejradši s lesními plody, chybou však určitě nebude ani exotické ovoce. Původní Pavlova byla dokonce podávána s kiwi.
Tož hurá na to
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Pomerančové tartaletky s čokoládovou ganache

Čokoládové brownies

Pavlova podle MS bakes

Nekynuté lívance podle MS bakes

Čokoládové muffiny

Domácí chléb s cibulkou
Google Banner
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
Google Banner
-
Slovácká kuchařka, to je sbírka pokladů z kuchyní našich babiček
Mouka, mléko, vajíčko a pak cukru maličko! Tradiční slovácké recepty jsou většinou jednoduché, z běžně dostupných surovin, přesto velmi chutné. I...
-
Soutěž o Gastro Kredity
Zaujali Vás možnosti, jak zviditelnit Váš podnik? Zaujali Vás námi nabízené služby? V tom případě nás kontaktujte, aktivujte si plný profil a...
-
,,Gastronomie je skvělý obor, za který budeme bojovat," říká ředitel GAOZL Petr Úředníček
Protože se Gastro Zlín snaží aktivně rozvíjet krajskou gastromapu, začínáme u základu, a tím je vzdělání. Spolupracujeme s GAOZL - Střední školou...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.