Salát z pečené dýně

 05. 11. 2018  Gastro Zlín

Salát z pečené dýně

Snad brzy restaurace ve Zlíně udělají náš Salát z pečené dýně. Jednoduché, barevné a chutné.

Ingredience:
  • 130 g dýně hokaido
  • 1 ks dubového salátu
  • 10 g čekanky radiccio
  • 1 ks Frisee fine
  • 12 g polníčku
  • 10 ml dýňového oleje
  • 15 ml vinaigretty
  • 4 g dýňového semínka
  • špetka jemné soli
  • špetka mořské soli maldron
Postup:

Upečená dýně na 170°C pod alobalem v troubě na cca 20 minut. Část vychladlé dýně nakrájíme na plátky a část rozmixujeme na kaši. Natrhaný salát dáme do misky, osolíme, přidáme vinaigretty a promícháme. Přidáme orestované dýňové semínka a dýni. Opatrně promícháme, aby se nepolámala. Poté na talíři rozprostřeme dýňové puré a naklademe na něj salát, vše pokapeme dýňovým olejem a jde se baštit.


Sdílejte tento článek:

Fotogalerie