Salát s chřestem, ztracené vejce a holandská pěna
Popis
Ingredience:
Chřest
Baby špenát
Rukola
Ředvičky
Vejce
Ocet
Bílé víno
Rajčata
Máslo
Sůl
Pepř
Medová horčice
Olivový olej
Postup:
Chřest - Chřestu odlomíme tvrdé konce, oloupeme. Dáme vařit vodu, kterou dost osolíme. Vhodíme chřest a 2 minuty vaříme. Potom scedíme a dáme rychle do připravené mísy s vodou a ledem.
Holandská pěna - na vodní lázně (nesmí vřít, stačí horká pára) dejte hrnec s bílým vínem, do něj opatrně zašleháme žloutky. Po cca 2 minutách neustálého šlehání přiléváme opatrně rozpuštěné máslo. Osolíme dle chuti a vše spojíme a můžeme servírovat.
Ztracené vejce - použijeme širší kastrol (déle drží vír), Vodu roztočíme ve fázi, kdy se na dně teprve začínají tvořit bubliny, voda má zhruba 80 °C. Vejce rozklepneme do mělké misky a pak jej opatrně vlijeme do víru. bílek lžící obmotáme kolem žloutku tak, abychom dosáhli kulovitého tvaru. Necháme ve vodě tři až čtyři minuty.
Salát - do mísy si vložíme rajčata, baby špenát, chřest, rukolu, ředkvičky. Vše osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a medovou hořčici. Vše důkladně promícháme a je hotovo.
autor:
Gastro Zlín
Tento recept přidat Kuchtík Bohuš
Kdo to ten Bohuš vlastně je? Nedávno mu bylo 31 let a ve světě gastronomie platí za odborníka na slovo vzatého. Za sebou má 15 let praxe v bezpočtu restaurací, barech a kavárnách – zvládá všechno, od úklidu až po management. Bohuš nedá dopustit na svou
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Krém z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Salát s chřestem, ztracené vejce a holandská pěna

V čem spočívá magie staření steakového masa?

Rozhovor: Gastro Zlín podporuje nadaci Život je dar

Květáková pizza

Salát z pečené dýně
Google Banner
Fotogalerie




Facebook Gastro Zlín
Google Banner
-
Slovácká kuchařka, to je sbírka pokladů z kuchyní našich babiček
Mouka, mléko, vajíčko a pak cukru maličko! Tradiční slovácké recepty jsou většinou jednoduché, z běžně dostupných surovin, přesto velmi chutné. I...
-
Soutěž o Gastro Kredity
Zaujali Vás možnosti, jak zviditelnit Váš podnik? Zaujali Vás námi nabízené služby? V tom případě nás kontaktujte, aktivujte si plný profil a...
-
,,Gastronomie je skvělý obor, za který budeme bojovat," říká ředitel GAOZL Petr Úředníček
Protože se Gastro Zlín snaží aktivně rozvíjet krajskou gastromapu, začínáme u základu, a tím je vzdělání. Spolupracujeme s GAOZL - Střední školou...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.