Salát s chřestem, ztracené vejce a holandská pěna
Popis
Ingredience:
Chřest
Baby špenát
Rukola
Ředvičky
Vejce
Ocet
Bílé víno
Rajčata
Máslo
Sůl
Pepř
Medová horčice
Olivový olej
Postup:
Chřest - Chřestu odlomíme tvrdé konce, oloupeme. Dáme vařit vodu, kterou dost osolíme. Vhodíme chřest a 2 minuty vaříme. Potom scedíme a dáme rychle do připravené mísy s vodou a ledem.
Holandská pěna - na vodní lázně (nesmí vřít, stačí horká pára) dejte hrnec s bílým vínem, do něj opatrně zašleháme žloutky. Po cca 2 minutách neustálého šlehání přiléváme opatrně rozpuštěné máslo. Osolíme dle chuti a vše spojíme a můžeme servírovat.
Ztracené vejce - použijeme širší kastrol (déle drží vír), Vodu roztočíme ve fázi, kdy se na dně teprve začínají tvořit bubliny, voda má zhruba 80 °C. Vejce rozklepneme do mělké misky a pak jej opatrně vlijeme do víru. bílek lžící obmotáme kolem žloutku tak, abychom dosáhli kulovitého tvaru. Necháme ve vodě tři až čtyři minuty.
Salát - do mísy si vložíme rajčata, baby špenát, chřest, rukolu, ředkvičky. Vše osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a medovou hořčici. Vše důkladně promícháme a je hotovo.
autor:
Gastro Zlín
Tento recept přidat Kuchtík Bohuš
Kdo to ten Bohuš vlastně je? Nedávno mu bylo 31 let a ve světě gastronomie platí za odborníka na slovo vzatého. Za sebou má 15 let praxe v bezpočtu restaurací, barech a kavárnách – zvládá všechno, od úklidu až po management. Bohuš nedá dopustit na svou
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Krém z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Salát s chřestem, ztracené vejce a holandská pěna

V čem spočívá magie staření steakového masa?

Rozhovor: Gastro Zlín podporuje nadaci Život je dar

Květáková pizza

Salát z pečené dýně
Fotogalerie




Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.