Ovocný salát s rybízovým dresinkem

Dnes jsem byl nakupovat na trhu, měli tam spoustu skvělého ovoce, vše krásně zralé, tak jsem neodolal a nakoupit toho hromadu. Když jsem dorazil domů, přemýšlel jsem, co s tím provedu a výsledkem je tento ovocný salát, rychlá vitamínová bomba.

Popis

Rybízový sirup:

 

Hrst červeného rybízu svaříme společně s 1 dcl vody a lžící cukru. Vaříme cca 5 minut, poté roxmixujeme a přepasírujeme.

 

Rybízový dresink

 

Hrst červeného rybízu, dvě lžíce bílého jogurtu a lžící medu spolu rozmixujeme. Poté vše přepasírujeme.

 

Ovocný salát:

 

Vybereme zralé ovoce, nakrájíme na větší kousky a smícháme se šťávou z jedné limetky.

 

Trhy, původ surovin:

 

Nejdůležítější je vybrat opravdu zralé ovoce, plné chuti, sladké, dokonalé. Já na toto doporučuji nakupovat u místních "zelinářu", najďete si toho svého, seznamte se, choďte za ním pravidelně, získáte tak super lokální suroviny v top kvalitě za rozumné peníze.

 

Jen pro příklad, ja dnes platil 28 Kč/Kg za nektarinky (byly pro někoho už přezrálé, ale vybral jsem si z bedny, do salátu super, pecka vypadla skoro sama, žádné trápení, jak ji dostat ven) 68 Kč/Kg za meruňky, ty byly sice dovoz z Maďarska, ale začatek června a meruňky plné chuti? Jooo tak to chci (ach, vzpomínky na dětství a prázdniny v Turnově).

 

Mohli bychom to rozebírat dále, ale ve finalé nejde ani tak moc o cenu, ale o kvalitu, chuť a to vědět odkud "mé jídlo pochazí".

 

Servírování:

 

Nejdříve dáme rybízový sirup, poté zamíchaný salát a nasledně přídáme dresink, dochutíme natrhanou mátou a můžeme dozdobit jedlými květy. Foto servírovaní přídam do galerie :) 

 

 

 

 


Tento recept přidat David v kuchyni

Amatérký kuchař, milovník skvělého jídla a pití. Rád ochutnávám nové věci, kombinace. Jídlo je radost, vášeň 🥰

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

Google Banner

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...

Google Banner