Ovocný salát s rybízovým dresinkem
Dnes jsem byl nakupovat na trhu, měli tam spoustu skvělého ovoce, vše krásně zralé, tak jsem neodolal a nakoupit toho hromadu. Když jsem dorazil domů, přemýšlel jsem, co s tím provedu a výsledkem je tento ovocný salát, rychlá vitamínová bomba.
Popis
Rybízový sirup:
Hrst červeného rybízu svaříme společně s 1 dcl vody a lžící cukru. Vaříme cca 5 minut, poté roxmixujeme a přepasírujeme.
Rybízový dresink
Hrst červeného rybízu, dvě lžíce bílého jogurtu a lžící medu spolu rozmixujeme. Poté vše přepasírujeme.
Ovocný salát:
Vybereme zralé ovoce, nakrájíme na větší kousky a smícháme se šťávou z jedné limetky.
Trhy, původ surovin:
Nejdůležítější je vybrat opravdu zralé ovoce, plné chuti, sladké, dokonalé. Já na toto doporučuji nakupovat u místních "zelinářu", najďete si toho svého, seznamte se, choďte za ním pravidelně, získáte tak super lokální suroviny v top kvalitě za rozumné peníze.
Jen pro příklad, ja dnes platil 28 Kč/Kg za nektarinky (byly pro někoho už přezrálé, ale vybral jsem si z bedny, do salátu super, pecka vypadla skoro sama, žádné trápení, jak ji dostat ven) 68 Kč/Kg za meruňky, ty byly sice dovoz z Maďarska, ale začatek června a meruňky plné chuti? Jooo tak to chci (ach, vzpomínky na dětství a prázdniny v Turnově).
Mohli bychom to rozebírat dále, ale ve finalé nejde ani tak moc o cenu, ale o kvalitu, chuť a to vědět odkud "mé jídlo pochazí".
Servírování:
Nejdříve dáme rybízový sirup, poté zamíchaný salát a nasledně přídáme dresink, dochutíme natrhanou mátou a můžeme dozdobit jedlými květy. Foto servírovaní přídam do galerie :)
Tento recept přidat David v kuchyni
Amatérký kuchař, milovník skvělého jídla a pití. Rád ochutnávám nové věci, kombinace. Jídlo je radost, vášeň 🥰
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Neapolská pizza

Krémová bramboračka s liškami a krutony

Albondigas v rajčatové omáčce

Topinka s mačkaným hráškem, vejci a salátem

Valaššká kyselica

Hovězí cheeseburger v domácí smetanové housce

Kuřecí Paella

Česko-italské fusion rissoto

Ovocný salát s rybízovým dresinkem
Fotogalerie






Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.