Kuřecí Paella

Mé toulky španělskou kuchyní pokračují. Tentokrát si dáme naprostou klasiku, jídlo, které miluji. Existuje spousta variant. Já tentokrát zvolil tu kuřecí.

Popis

Postup:

 

1. Kuřecí horní stehna vykostíme, rozdělíme na půl. Osolíme a opepříme, poté zamotané kůži ven a dáme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 10 minutách snížíme teplotu na 180°C a pečeme cca dalších 25 minut. Po dopečení Posypeme sladkou paprikou.


2. Na lžíci olivového oleje otestujeme cibuli nakrájenou na jemno a stroužek nasekaného česneku. Jen cca 2 minutky na mírném ohni, jen aby zesklovaťela.


3. Přidáme rýži a restujeme další minutku.


4. Přidáme sladkou a uzenou papriku a další minutu zarestujeme.


5. Přidáme drcené rajčata, sůl, pepř a opět minutku restujeme.


6. Přidáme papriku nakrájenou na kostičky a zmrzlý hrášek a zalijeme vývarem, tak aby byla rýže celá pod tekutinou.


7. Přidáme šafrán a na mírném plameni vaříme, postupně dolíváme vývar. Můžeme občas promíchat.


8. Cca v půlce varu, kdy nám dojde vývar dáme na malý plamen a přiklopíme a pod pokličkou dovaříme rýží do měkka.


9. Podáváme v pánvi, rozložíme maso a můžeme dozdobit rozmarýnem.


10. Můžeme přidat i čtvrtiny citrónu.

Hotovo ❤️

 

Tipy:

 

Rýže opravdu musí být krátkozrnná, já ji kupuji vždy v Lidlu, když je španělský týden.

Šafrán je nutností, bez něj nemá ani smysl začínat, je to alfa a omega celého jídla.

Je lepší paellu vařit v nepřilnavém hrnci, pánvi. Ty pánve na paella co prodávají u nás, většinou strašně připalují a jsou jen na servírování (viz. ta z mého fota).

Rýže by neměla být uvařená úplně do měkka, al dente, ale ne každý to má rád.


Tento recept přidat David v kuchyni

Amatérký kuchař, milovník skvělého jídla a pití. Rád ochutnávám nové věci, kombinace. Jídlo je radost, vášeň 🥰

Hodnocení

Zobrazit hodnocení

Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první

Odpovídáte na hodnocení

Text musí být mezi 25 a 1000 znaky!

Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín

Načítám data...