01. 12. 2017 Gastro Zlin
Dlouho tady nebyla žádná reakce na gastropodnik z areálu Svitu, tak jsme se vydali do plzeňské restaurace PUOR. Máme rádi, když restaurace po vstupu nezeje prázdnotou,
ale naopak to v ní hučí jako v úle a servis pilně běhá jako včeličky.
Restaurace je stále relativně nová a neopotřebovaná, takže určitě příjemné posezení. Servis kmital, ale i přesto byl milý, ochotný a zjišťoval naše přání. Denní nabídku jsme ještě stihli, takže volba byla jasná. Hrstková polévka, Salát s marinovanou červenou řepou a kozím sýrem a Kuřecí kebab na špejli, hranolky a tomatová salsa.
Polévka byla chuťově výborná, suroviny uvniř měkké a i hustota byla ideální, za nás super. Na salátu s marinovanou řepou nás nejvíc zaujala dobrá kvalita kozího sýra. Řepa byla měkká s vyníkajícím marinováním, listy salátu fresh a vše promícháno s dresinkem, taky výborná volba. Pouze bychom uvítali k salátu bagetku nebo toast, toto chybělo k dokonalosti.
Druhé hlavní jídlo postrádalo dobré ochucení mletého kuřecího masa na špejli. Maso by sneslo víc soli a i výraznější koření. Hranolky byly v pohodě křupavé. Chuť jídla zahraňovala skvělá silná šťáva, která byla součástí pokrmu.
Na lístku byla napsána pikantní salsa, která byla chuťově dobrá, ale určitě bychom ji nenazvali pikantní a to nejsme milovníci pikantních pokrmů. Po jídle nám byla nabídnuta káva, kterou jsme s díky odmítli, protože teď pro vás projdeme
i nějaké ty kavárny, ať víte kam vyrazit na relax během předvánočního blázince. Celkově za nás určitě spokojenost a PUOR klidně doporučíme.
Facebook restaurace Puor – Pilsner Urquell original restaurant: https://www.facebook.com/PUORZlin/
Naše recenze:http://bit.ly/2rcbG9Q

Rozhovor: O pálenici Zubří s panem Stromským

Na kus řeči s: Farma Tomšíčkovi
