Kam/Kde na nejlepší zmrzlinu ve Zlínském kraji + fantastický recept

 31. 07. 2019  Gastro Zlin

Kam/Kde na nejlepší zmrzlinu ve Zlínském kraji + fantastický recept

Před týdnem jsme se vás ptali, kam ve Zlínkém kraji (Zlín, Uherské Hradiště, Valašské Meziříčí, Kroměříž, Vsetín) vyrazit na tu bezkonkurečně nejlepší zmrzlinu. Moc děkujeme za aktivní účast! Všechny komentáře jsme přečetli, spočítali a máme pro vás výsledky, na které jistě čekáte! Zároveň pro 3 z vás máme vouchery na vynikající pohár do Melk Koffie ve Zlíně, moc děkujeme za poskytnutí výhry.

 


Spousta z nás má svoje místo a svoji oblíbenou zmrzlinu, na kterou nedá dopustit. Jaké je to vaše, na to jsme se ptali v anketě, na všech portálech jste nám napsali více než stovku komentářů a která je nakonec ta nej?

  1. místo zmrzlina Obeciny – stánek pana Miroslava Mokroše
  2. místo Cukrárna Dino
  3. místo Cukrárna “Garibaldi”

Určitě vás budou zajímá i výsledky z dalších měst našeho kraje:

Uherské Hradiště
1. místo stánek v Prostřední ulici

Valašské Meziříčí
1. místo Manský dvůr a Krmítko

Kroměříž
1. místo Zmrzlina Riviéra 

Vsetín
1. místo zmrzlina z Nového Hrozenkova a z Jablůnky

Zároveň nesmí chybět vítězové naší soutěže:

Nela Pikna Matulová

Michaela Welfová

Z Instagramu je to @annieenu

 

Gratulujeme! Své vouchery si, prosím, vyzvedněte přímo v Melk Koffie a užijte si výhru. Vy ostatní nezoufejte, chystáme pro vás další soutěže, momentálně probíhá třeba anketa o nej burger.

S tvorbou všech anket nám pomáhá IC Zlín.

 

Pro ty, kteří si zmrzlinu rádi vychutnají v pohodlí domova a třeba by si ji chtěli zkusit připravit, pro ty máme fantastický recept.

Na přípravu budete potřebovat:

  • 350 g 33% smetany
  • 250 g pasterovaných žloutků
  • 250 g cukru krupice
  • špetku čerstvé vanilky
  • čerstvé ovoce podle chuti

Čast smetany rozmíchejte se žloutky, zbývající nalijte do hrnce, přidejte cukr a přiveďte k varu. Jakmile smetana vaři, zmírněte pamen a přilijte rozmíchané žloutky a za stálého míchání zahřívejte. Jamile začne zmrzlinový základ houstnout, vyzkoušejte, zda je dostatečně hustý. Ponořte lžíci do hrnce a pokud po jejím výjmutí zůstane na lžíci tenký film, je základ správně hustý. Odstavte z plotny, přeceďte přes jemný cedník a nádobu poté ponořte do studené vody.

Chladný zmrzlinový základ nalijte do nádoby, pokud nemáte chladící mísu ke kuchyňskému robotu, tak vymýchejte mixérem do tuhé zmrzliny a nechte zamrazit. Nechte minimálně do druhého dne, aby krásně ztuhla.

Dobrou chuť! :)

 


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Denisa - redakce Gastro Zlín

Miluju dobré jídlo, pití. Jsem ze Zlína. A proto jsem ráda, že tohle všechno můžu spojit, psát o tom a informovat ty z vás, kteří se se mnou shodují minimálně ve dvou ze třech výše zmíněných faktech. :)