Tagliatelle se sušenými rajčaty, bazalkovým pestem, kešu ořechy a parmazánem

 17. 02. 2019  Gastro Zlin

Tagliatelle se sušenými rajčaty, bazalkovým pestem, kešu ořechy a parmazánem

Lehké dámské fit jídlo. Ale nesmíte si toho naložit tak jako já :D


Myslím si, že je někdy dobré dát masu dovolenou a využít jiné energeticky hodnotné ingredience. Tento recept mám já osbně hrozně rád. Pokud si toho nenaložíte hromadu, tak jak jsem to úplně omylem udělal já :D můžete si vychutnat příjemný a lehký oběd.

Ingredience:
  • tagliatelle
  • sušená rajčata, žlutá rajčata 
  • kešu ořechy
  • bazalkové pesto (srdcaři si udělají vlastní, ostatní zakoupí v obchodě)
  • česnek
  • listová petržel
  • parmazán
  • olivový olej
  • vývar (zeleninový nebo drůbeží)
  • sůl
  • pepř
Postup:

Uvaříme si těstoviny. Je fajn do dobře osolené vody přilít pár kapek oleje, těstoviny se pak nelepí.

V hluboké pánvi si na oleji orestujeme nasekaný česnek, přidáme nakrájená sušená rajčata a jakmile chytne česnek barvu, podlejeme vývarem, aby nám frajer nezhořkl. Poté přidáme nasekané kešu ořechy petržel, bazalkové pesto a těstoviny. Vše důkladně promícháme, chvíli povaříme a můžeme servírovat.
Ozdobíme žlutými rajčaty, petrželkou, nastrouháme dobrý parmazán a zakápneme pár kapkami olivového oleje.

Dobrou chuť.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Petr Chudárek - grafik a kuchař

Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.