Salát s hořčicovo-medovou zálivkou
Ani masožravec nepohrdne dobře dochucenou zeleninou...
Popis
Na salátech se mi líbí to, že můžeme improvizovat jak jenom chceme. Žádné gramáže, žádné normy a taky se nic nepřipálí :P. Tento salát však patří mezi mé nejoblíbenější, hlavně asi díky zálivce.
Ingredience:
- ředkvičky
- paprika žlutá a červená
- ledový salát
- okurek
- rajčata
- slunečnicové semínka, dýňové semínka
Zálivka:
- olivový olej
- dýňový olej
- med
- hořčice plnotučná i kremžská
- pepř
- sůl
Postup:
Nakrájíme zeleninu na takové kousky, aby se nám dobře strkaly do úst. Osolíme, opepříme a promícháme se slunečnicovými a dýňovými semínky.
Pro dosažení dobré konzistence zálivky nejprve promícháme oba oleje a med v takovém poměru, aby byla zálivka hutná, ale stále tekutá. Poté přidáme 1:1 plnotučnou a kremžskou hořčici. Podle chuti dosolíme, dopepříme, případně můžeme přidat jednotlivé komponenty.
Tento recept přidat Petr Chudárek - grafik a kuchař
Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.