Salát s hořčicovo-medovou zálivkou

 12. 02. 2019  Gastro Zlín

Salát s hořčicovo-medovou zálivkou

Ani masožravec nepohrdne dobře dochucenou zeleninou...


Na salátech se mi líbí to, že můžeme improvizovat jak jenom chceme. Žádné gramáže, žádné normy a taky se nic nepřipálí :P. Tento salát však patří mezi mé nejoblíbenější, hlavně asi díky zálivce.

Ingredience:
  • ředkvičky
  • paprika žlutá a červená 
  • ledový salát
  • okurek
  • rajčata
  • slunečnicové semínka, dýňové semínka
Zálivka:
  • olivový olej
  • dýňový olej
  • med
  • hořčice plnotučná i kremžská
  • pepř
  • sůl
Postup:

Nakrájíme zeleninu na takové kousky, aby se nám dobře strkaly do úst. Osolíme, opepříme a promícháme se slunečnicovými a dýňovými semínky.
Pro dosažení dobré konzistence zálivky nejprve promícháme oba oleje a med v takovém poměru, aby byla zálivka hutná, ale stále tekutá. Poté přidáme 1:1 plnotučnou a kremžskou hořčici. Podle chuti dosolíme, dopepříme, případně můžeme přidat jednotlivé komponenty.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Petr Chudárek - grafik a kuchař

Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.