Roláda s vaječnou fáší a slaninou, ragú z hlívy ustřičné a bramboráčky
Krúta, slanina, hlíva, víno, vejce, cibule, brambory, česnek
Popis
Tento recept po mě chtěla udělat přítelkyně, neboť ho viděla v jednom časopise. Tak jsem sbalil tašku a šel nakoupit.
Ingredience roláda:
- krútí maso
- slanina
- vejce
- cibule
- petržel listová
- máslo
- sůl
- pepř
- olej
Ingredience ragú z hlívy:
- hlíva ústřičná
- cibule
- bílé víno
- kmín
- tymián
- rozmarýn
- smetana 31%
- drůbeží vývar
- sůl
- pepř
- máslo
Ingredience bramborák:
- brambory
- hladká mouka
- vejce
- majoránka
- česnek
- pepř
- olej
Postup:
Krůtí prsa rozřízneme a naklepeme tak, aby se nám dobře zabalila. Osolíme, opepříme a naskládáme plátky slaniny.
Mezitím si vyrobíme vaječnou fáš, coz není v podstatě nic jiného než míchaná vajíčka na másle a cibulce s velkou hrstí nasekané petržele. Tuto vaječnou směs rozetřeme na rozprostřenou slaninu a vše zabalíme do rolády, kterou svážeme provázkem. Dáme do trouby péct tak 35 minut asi na 180°. Já většinou ještě roládu restuji na pánvi, aby chytla krásnou barvu.
Na pánvi orestujeme cibulku a jakmile nám zesklovatí, přidáme na kousky nakrájenou hlívu. Osolíme, opepříme a přidáme kmín, tymián a rozmarýn. Po chvíli restování, až nám hlíva chytne barvu, zalijeme dobrým bílým vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Potom už jen zalejeme smetanou a počkáme, až nám ragú krásně zhoustne.
Brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, pořádně majoránky, sůl, pepř a hooodně česneku. Důkladně promícháme a postupně přisypeme mouku, pro získání hustší konzistence. Bezlepkáři nemusí. Bramboráky se povedou bez mouky také a nebudou tak syté. Pak už jen smažíme dozlatova na pánvi.
Dobrou chuť.
Tento recept přidat Petr Chudárek - grafik a kuchař
Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.