Kačeří prso a pyré z dýně, červené řepy, hrášku a kukuřice

 05. 11. 2018  Gastro Zlín

Kačeří prso a pyré z dýně, červené řepy, hrášku a kukuřice

Jak může podzim rozzářit restaurace ve Zlíně a nebo naše kuchyně.


Ingredience:

2 kačeří prsa (mohou být kachní)

0,5 vývaru (dle chuti)

0,2l mléka

40g dýně

40g červené řepy

60g hrášku

60g kukuřice

0,08l červené víno (kvalitní)

0,08l demi glace

Máta, Sůl, Pepř, 

Postup:

Prso očistíme, nařežeme kůži a rozpálíme si troubu na 200 stupňů. Puré připravíme úplně stejně – vezmeme surovinu, vývar a mléko. Uvaříme doměkka a rozmixujeme. Podle potřeby dosolíme a přepasírujeme přes cedník. Na pánvičku dáme minimum tuku a rozpálíme do horka, poté vložíme prsa kůží dolů a do zlatova zprudka opečeme. Otočíme na druhou stranu a pečeme do zatáhnutí. Prsa dáme na plech a přendáme do předvyhřáté trouby. Pečeme cca 10 minut do (záleží na troubě  a velikosti prsou) potom vyndáme a necháme odpočinout. Na pánvičku si nalejeme víno a demi glace a prohřejeme a spojíme chutě. Poté už jen servírujeme puré dle množství, tvaru a libosti. Omáčkou nalejeme na talíře a na ni klademe prsíčka nakrájená na plátky. Kreativitě se meze nekladou.

 


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Kuchtík Bohuš

Kdo to ten Bohuš vlastně je? Nedávno mu bylo 31 let a ve světě gastronomie platí za odborníka na slovo vzatého. Za sebou má 15 let praxe v bezpočtu restaurací, barech a kavárnách – zvládá všechno, od úklidu až po management. Bohuš nedá dopustit na svou