Kačeří prso a pyré z dýně, červené řepy, hrášku a kukuřice
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Jak může podzim rozzářit restaurace ve Zlíně a nebo naše kuchyně.
Popis
Ingredience:
2 kačeří prsa (mohou být kachní)
0,5 vývaru (dle chuti)
0,2l mléka
40g dýně
40g červené řepy
60g hrášku
60g kukuřice
0,08l červené víno (kvalitní)
0,08l demi glace
Máta, Sůl, Pepř,
Postup:
Prso očistíme, nařežeme kůži a rozpálíme si troubu na 200 stupňů. Puré připravíme úplně stejně – vezmeme surovinu, vývar a mléko. Uvaříme doměkka a rozmixujeme. Podle potřeby dosolíme a přepasírujeme přes cedník. Na pánvičku dáme minimum tuku a rozpálíme do horka, poté vložíme prsa kůží dolů a do zlatova zprudka opečeme. Otočíme na druhou stranu a pečeme do zatáhnutí. Prsa dáme na plech a přendáme do předvyhřáté trouby. Pečeme cca 10 minut do (záleží na troubě a velikosti prsou) potom vyndáme a necháme odpočinout. Na pánvičku si nalejeme víno a demi glace a prohřejeme a spojíme chutě. Poté už jen servírujeme puré dle množství, tvaru a libosti. Omáčkou nalejeme na talíře a na ni klademe prsíčka nakrájená na plátky. Kreativitě se meze nekladou.
Hodnocení
Přidat hodnocení
Odpovídáte na hodnocení
Další články od bloggera

Krém z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Salát s chřestem, ztracené vejce a holandská pěna

V čem spočívá magie staření steakového masa?

Rozhovor: Gastro Zlín podporuje nadaci Život je dar

Květáková pizza

Salát z pečené dýně
Ingredience
Fotogalerie


Facebook Gastro Zlín
-
,,Největší inspirací pro drink mi byl les,” říká účastník soutěže Podpoř svého barmana Tomáš
Fernet Stock začátkem prosince vyhlásil soutěž s názvem Podpoř svého barmana . Do této soutěže se mohlo zapojit 49 barmanů a barmanek z celé...
-
Mexiko dorazilo do Zlína - představujeme Vám bistro TožTacos
Holá Amígos! Víte, že před nedávnem se otevřelo malinké take away bistro v mexickém stylu? Že né, tak my vám jej přestavíme. Jedná se o @tož...
-
Vánoční drink s Grepino pro pár přátel, které stačí mít...
Taky už se vám někdy stalo, že jste naprosto nečekaně doma přivítali návštěvu? Každý chce být skvělým hostitelem a proto se dnes Dalibor s Tomášem...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.