Hovězí cheeseburger v domácí smetanové housce
A je to tady, dlouho očekávaný recept na pořádný burger je tady. Uznávám, trvalo mi to dlouho, ale o to víc jsem se pak snažil při vymýšlení a zkoušení receptu na bulku, která tvoří dle mého názoru 50% zážitku.
Popis
Smetanové housky:
1. Smíchamé mouku, smetanu, 2 lžíce oleje, cukr a sůl.
2. Krátce propracujeme a poté přidáme rozdrobené droždí.
3. Důkladně prohněteme, min. 10 minut, aby se vše pěkně spojilo.
4. Dáme do mísy, povrch posypeme moukou a dáme kynout na hodinu do trouby předehřáté na 50°C
5. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dvě poloviny.
6. Vytvarujeme dvě housky a ty položíme na plech s pěcícím papírem.
7. Rukou housky na plechu zmáčkneme aby byly víc ploché (vešly se do pusy :D )
8. Necháme dalších 30 minut kynout.
9. Poté potřeme žloutkem smíchaným se lžící oleje. Mícháme opatrně, abychom z toho neměli majonézu.
10. Posypeme semínky.
11. Pečeme zprudka na 230°C do zlatova (jde to rychle, tak radši hlídejte)
12. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout
Přípravy a suroviny:
Nejdříve si připravíme zeleninu, tu si nakrájíme na kolečka.
Maso na burgery jsou koupil v Lidlu, je tam kvalitní, tentokrát jsem zvolil jejich hověží burger s pepřem (obsahuje: 97% hovězího masa, 2% pepře a 1% soli).
Omáčku jsem tentokrát také použil kupovanou, byla také z Lidlu. Prodávají ji behěm amerického týdne (foto v galerii).
Sýr byl také z Lidlu, za mě trochu nevýrazný, přiště jej kupovat asi nebudu. Raši bych se držel klasiky v podobě cheddaru.
Housky si rozkrojíme, potřeme máslem a opečeme na suché pánvi (houska se nerozmočí od omáčky). Housky pak dáme na trouby předehřáté na 50°C aby nám zůstaly teplé.
Burger:
1. Maso si vyndáme z lednice min. 30 minut před tepelnou úpravou.
2. Maso vytvarujeme ve správnou velikost, aby nám po tepelné upravě zaplnilo celý povrch housky. V našem případě bude mít houska o průměru 11 cm, maso tedy musíme vytvarovat v placičku o průmeru min. 14 cm.
3. Placičky masa potřeme olejem z obou stran.
4. Pánev pořádně rozpálíme a vložíme na ní platičku masa.
5. Já ji následně zatížím, aby se maso nekroutilo a roznoměrně se opeklo. Používám k tomu hrnec, normálně jej na maso položím.
6. Maso opéčeme ho zlatova z obou stran.
7. Poté vypneme hořák a na maso položíme dva plátky sýra, zbytkovým teplem se nám roztopí.
8. Housky vyndáme z trouby a potřeme horní i dolní čast omáčkou.
9. Závěrem už pouze burger složíme. Já postupoval v pořadí spodní čast housky s omáčkou - maso se sýrem- rajčata - nakládané okurky - cibule - směs listových salátů - horní čast housky s omáčkou.
Tento recept přidat David v kuchyni
Amatérký kuchař, milovník skvělého jídla a pití. Rád ochutnávám nové věci, kombinace. Jídlo je radost, vášeň 🥰
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Neapolská pizza

Krémová bramboračka s liškami a krutony

Albondigas v rajčatové omáčce

Topinka s mačkaným hráškem, vejci a salátem

Valaššká kyselica

Hovězí cheeseburger v domácí smetanové housce

Kuřecí Paella

Česko-italské fusion rissoto

Ovocný salát s rybízovým dresinkem
Fotogalerie










Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.