Grilovaný Candát se salátem z rajčat a melounů s bazalkovým pestem
Fantazii se meze nekladou, a proto vznikl tento recept na sálát v kombinaci dvou druhů rajčat, dvou druhů melounů a bazalky.
Popis
Experimentování byla vždycky moje oblíbená disciplína. A tak jsem si jen tak řekl, proč opět nezkombinovat ovoce se zeleninou. Svěžest, čerstvost, sladkost, ale i kyselost, prostě vše na jednom talíři.
Ingredience:
- filet z Candáta
- limeta
- máslo
- dva druhy rajčat (klindě víc)
- dva druhy melounu (vodní a žlutý)
- bazalkové pesto
- česnek
- tymián
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
Rozpálíme gril, filet z Candáta osušíme ubrouskem a kůži lehce nařežeme, osolíme a opepříme. Já na ryby vždycky používám grilovací tácky, aby se mi kůže zepřipekla k roštu. Na tácek dáme trochu oleje a máslo, na kterém orestujeme česnek s tymiánem. Poté vložíme rybu na olej, který chytá ochuť másla, česneku a tymiánu, aby tak doladil vůni a chuť. Pozvolna grilujeme poze z jedné strany, dokud se nám ryba celá nezatáhne. Na závěr zakápneme trochou šťávy z limety.
Mezi tím, než se nám ryba dodělá si připravíme salát. Nic jednoduššího a rychlejšího není. Nakrajíme na větší kousky melouny a rajčata, a důkladně promícháme s bazalkovým pestem. Někdo pesto koupí, někdo si jej vyrobí, vlastně na tom nic není. Pořádnou hrst bazalky rozmixujeme s olivovým olejem, solí, pepřem, trochou česneku a parmazánu a správně patří i piniové nebo vlašské oříšky, ale nejsou úplně nutné.
Dobrou chuť!
Tento recept přidat Petr Chudárek - grafik a kuchař
Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.
Hodnocení
Přidat hodnocení
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
,,Gastronomie je skvělý obor, za který budeme bojovat," říká ředitel GAOZL Petr Úředníček
Protože se Gastro Zlín snaží aktivně rozvíjet krajskou gastromapu, začínáme u základu, a tím je vzdělání. Spolupracujeme s GAOZL - Střední školou...
-
Některé podniky už covid zavřel, některé ale ještě můžete zachránit
Jelikož se věnujeme gastronomii ve Zlínském kraji, nemohlo nám uniknout, že se nelehká situace kolem covidu a uzavírání podniků, stala pro pár z...
-
Vyhlášení soutěže o set + láhev Královského sektu od Sushi Hoshi
K oslavě svatého Valentýna patří skvělé jídlo a pití. Nejlepší varianta určitě je ta, že nějakou báječnou dobrotu třeba vyhrajete. Proto jsme...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.