Grilovaný Candát se salátem z rajčat a melounů s bazalkovým pestem
Fantazii se meze nekladou, a proto vznikl tento recept na sálát v kombinaci dvou druhů rajčat, dvou druhů melounů a bazalky.
Popis
Experimentování byla vždycky moje oblíbená disciplína. A tak jsem si jen tak řekl, proč opět nezkombinovat ovoce se zeleninou. Svěžest, čerstvost, sladkost, ale i kyselost, prostě vše na jednom talíři.
Ingredience:
- filet z Candáta
- limeta
- máslo
- dva druhy rajčat (klindě víc)
- dva druhy melounu (vodní a žlutý)
- bazalkové pesto
- česnek
- tymián
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup:
Rozpálíme gril, filet z Candáta osušíme ubrouskem a kůži lehce nařežeme, osolíme a opepříme. Já na ryby vždycky používám grilovací tácky, aby se mi kůže zepřipekla k roštu. Na tácek dáme trochu oleje a máslo, na kterém orestujeme česnek s tymiánem. Poté vložíme rybu na olej, který chytá ochuť másla, česneku a tymiánu, aby tak doladil vůni a chuť. Pozvolna grilujeme poze z jedné strany, dokud se nám ryba celá nezatáhne. Na závěr zakápneme trochou šťávy z limety.
Mezi tím, než se nám ryba dodělá si připravíme salát. Nic jednoduššího a rychlejšího není. Nakrajíme na větší kousky melouny a rajčata, a důkladně promícháme s bazalkovým pestem. Někdo pesto koupí, někdo si jej vyrobí, vlastně na tom nic není. Pořádnou hrst bazalky rozmixujeme s olivovým olejem, solí, pepřem, trochou česneku a parmazánu a správně patří i piniové nebo vlašské oříšky, ale nejsou úplně nutné.
Dobrou chuť!
Tento recept přidat Petr Chudárek - grafik a kuchař
Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera
Fotogalerie

Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.