Česko-italské fusion rissoto
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Tento recept vznikl jednoho dopoledne, kdy jsem přemýšlel, co uvařit na oběd. Do obchodu se mi nechtělo a tak bylo nutno vytvořit jídlo ze surovin, které zrovna byly doma. Výsledkem jsem byl mile překvapen, jak po vizuální, tak i chuťové stránce.
Popis
Kukuřičné pyré:
Větší hrst mražené kukuřice uvaříme v osolené vodě do měkka a poté rozmixujeme s půlkou kelímku smetany ke šlehání. Poté vše přepasírujeme přes jemné síto, abychom se zbavily slupek.
Kuřecí vývar:
1 kg kuřecích skeletů zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme k varu. Sebereme vznilkou pěnu z povrchu. Přidáme jednu mrkev, jednu petržel, jednu žlutou cibuli a kousek celeru. Nesolíme! Vaříme min. 3 hodiny a poté zcedíme.
Další přípravy:
V hrnci přívedem k varu osolenou vodu a postupně v ní uvaříme špičky chřestu, mrkev na kostičky, hrášek. Vše vaříme zvlášť, abychom správně odhadli dobu vaření. Cílem je vše uvřit jen lehce, max. 2 minuty, tak by se zachovala struktura a chuť. Poté zchladíme v ledové vodě.
Dále si na lžíci sádla v rendlíku opečeme uzené maso nakrájené na kostky. Hezky do zlatova.
Přípavíme si pár hoblinek z parmezánu pomocí škrabky na brambory, zbytek nastrouháme.
Ředkvičky nakrájíme na plátky.
Červenou cibuli nakrájíme na jemno.
Kopr si rozebereme na menší kousky a přípravíme na servis i výhonky.
Posledním krokem před samotným rissotem je přívést si k varu zcezený vývar. Ten musí mít vždy vroucí.
Rissoto:
Na sádle, na kterém jsme opékli uzené, dáme zpěnit půlku červené cibule, jen na chvíli, cca minutku, poté přidáme 80g rýže Arborio a ještě minutku opékáme.
Poté zalijeme vývarem, jen tak aby byla rýže zalita. Míchame a postupně přidáváme vývar aby byla rýže stále ponořena.
Takto vaříme a mícháme cca 15 minut, tak aby byla rýže al dente. Poté odstavíme z potny a vmícháme parmezán, kukuřičné pyré, tymián, majoránku, škvarky a vše dokončíme oříšekem másla, Dále již nevaříme, jen vmícháme máslo a můžeme jít servírovat. Rissoto nesolíme, parmezán je slaný dost.
Servírování:
Vybereme talíř a do jeho středu dáme přípravené rissoto, poklepy dlaní do spodní strany talíře jej rozprostřeme po ploše talíře.
Dále dozdobíme opečeným uzeným, mrkví, chřestem, výhonky, parmezánem, hráškem, ředkvičkou, šťovíkem a koprem.
Postup servírování, včetně fotek naleznete vždy na mém instagramu @davidvkuchyni. Tam recepty ukládám do výběrů a servírování fotím krok po kroku.
Hodnocení
Přidat hodnocení
Odpovídáte na hodnocení
Další články od bloggera

Neapolská pizza

Krémová bramboračka s liškami a krutony

Albondigas v rajčatové omáčce

Topinka s mačkaným hráškem, vejci a salátem

Valaššká kyselica

Hovězí cheeseburger v domácí smetanové housce

Kuřecí Paella

Česko-italské fusion rissoto

Ovocný salát s rybízovým dresinkem
Ingredience
Fotogalerie






Facebook Gastro Zlín
-
Pro partnery: Získejte své GastroKredity
Zaujali Vás možnosti, jak zviditelnit Váš podnik? Zaujali Vás námi nabízené služby? V tom případě nás kontaktujte, aktivujte si plný profil a...
-
,,Největší inspirací pro drink mi byl les,” říká účastník soutěže Podpoř svého barmana Tomáš
Fernet Stock začátkem prosince vyhlásil soutěž s názvem Podpoř svého barmana . Do této soutěže se mohlo zapojit 49 barmanů a barmanek z celé...
-
Mexiko dorazilo do Zlína - představujeme Vám bistro TožTacos
Holá Amígos! Víte, že před nedávnem se otevřelo malinké take away bistro v mexickém stylu? Že né, tak my vám jej přestavíme. Jedná se o @tož...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.