Asie po česku aneb patří do kung pao buráky?

 12. 02. 2019  Gastro Zlin

Asie po česku aneb patří do kung pao buráky?

Každé jídlo, které jím hůlkami je ,,čína,,.


Tady mě asi budou některé ženy proklínat, ale když ono to vaření prostě nejsou normy...

Ingredience:

Kuřecí maso, ideálně stehení (když nemáš stehení, dej tam prsní)
Rýže (množství podle počtu osob, já používám jasmínovou)
Cibule, jarní cibulka, červená a žlutá paprika, trocha kořenové zeleniny (mrkev, petržel nakrájené na proužky), houby shiitake, bambusové výhonky, trocha zázvoru, sojová omáčka, sezomová semínka, solamyl, olej, drůbeží vývar, sůl a pepř

PS: Když se budete bát, že z toho něco nebudou v obchodě mít, nebo že něco zapomenete, prodávají se v supermarketu takové ty čínské směsy. :P

Postup:

Maso si naložíme aspoň pár hodin dopředu do sojové omáčky se solí a pepřem. Posléze orestujeme na oleji cibulku do zlatova, přidáme zázvor a po chvíli zarestujeme imaso.
Dále přidáme zeleninu a houby a zalijeme sojovou omáčkou a trochou drůbežího vývaru. Dusíme asi tak dlouho, než stihneme vypít sklenku vína kultivovaným způspbem a nakonec přidáme jarní cibulku, aby zůstala křupavá.
Pro docílení takové té super slizké konzistence si ve vlažné vodě rozmícháme polévkovou lžíci solamylu, vmícháme do směsy a krátce povaříme. Jakmile bude konzistence to pravé ořechové, můžeme servírovat.
Na závěr posypeme sezamovými semínky a dozdobíme koryandrem (ten jsem zapomněl koupit).

Jo a jestli patří do spráávného Kung pao buráky? To fakt nevím :D

Dobrou chuť.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Petr Chudárek - grafik a kuchař

Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.