Tady mě asi budou některé ženy proklínat, ale když ono to vaření prostě nejsou normy…

Ingredience:

Kuřecí maso, ideálně stehení (když nemáš stehení, dej tam prsní)
Rýže (množství podle počtu osob, já používám jasmínovou)
Cibule, jarní cibulka, červená a žlutá paprika, trocha kořenové zeleniny (mrkev, petržel nakrájené na proužky), houby shiitake, bambusové výhonky, trocha zázvoru, sojová omáčka, sezomová semínka, solamyl, olej, drůbeží vývar, sůl a pepř

PS: Když se budete bát, že z toho něco nebudou v obchodě mít, nebo že něco zapomenete, prodávají se v supermarketu takové ty čínské směsy. :P

Postup:

Maso si naložíme aspoň pár hodin dopředu do sojové omáčky se solí a pepřem. Posléze orestujeme na oleji cibulku do zlatova, přidáme zázvor a po chvíli zarestujeme imaso.
Dále přidáme zeleninu a houby a zalijeme sojovou omáčkou a trochou drůbežího vývaru. Dusíme asi tak dlouho, než stihneme vypít sklenku vína kultivovaným způspbem a nakonec přidáme jarní cibulku, aby zůstala křupavá.
Pro docílení takové té super slizké konzistence si ve vlažné vodě rozmícháme polévkovou lžíci solamylu, vmícháme do směsy a krátce povaříme. Jakmile bude konzistence to pravé ořechové, můžeme servírovat.
Na závěr posypeme sezamovými semínky a dozdobíme koryandrem (ten jsem zapomněl koupit).

Jo a jestli patří do spráávného Kung pao buráky? To fakt nevím :D

Dobrou chuť.