- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Bramborový salát je typická česká příloha k vánočnímu kaprovi. Tenhle ten, má v sobě klasické letní italské suroviny a je božský.
Postup
Samotného mě překvapilo, kolik druhů bramborového salátu už spatřilo světlo Světa. Tento úžasný letní recept jsem se naučil na své kulinářské štaci v jedné restauraci na jihu Moravy.
Dokonce se stal i hitem na letošním festivalu Oživené židovské město v Třebíči, kde jsme ho prodávali jako osvěžující vegetariánské jídlo, a stály na něj doslova fronty. Dnes si jej dáme však jako přílohu k rybě.
Ingredience:
- Losos
- Brambry
- Hrubozrnná horčice
- Bazalkové pesto
- Sušené rajčata
- Černé olivy
- Jarní cibulka
- Ředkvičky
- Citron
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Uvaříme brambory ve slupce a necháme vychladnout. Poté nakrájíme asi na čtvrtky. Nakrájíme také sušená rajčata, jarní cibulku, ředkvičky a černé olivy (ty krájet nemusíme, vypadá to lépe) a smícháme s bramborami. Dále si připravíme dresink z hrubozrnné hořčice, bazalkového pesta a olivového oleje. Vše společně důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem.
Lososa pouze osolíme a opepříme a na grilu upečeme do zlatova. Na závěr pokapeme trochou citronové šťávy. Dobrou chuť.
Tento článek napsal Petr Chudárek - grafik a kuchař
Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.
Fotogalerie
