Grilovaný losos s italským bramborovým salátem a pečeným citronem

Grilovaný losos s italským bramborovým salátem a pečeným citronem

Bramborový salát je typická česká příloha k vánočnímu kaprovi. Tenhle ten, má v sobě klasické letní italské suroviny a je božský.


Samotného mě překvapilo, kolik druhů bramborového salátu už spatřilo světlo Světa. Tento úžasný letní recept jsem se naučil na své kulinářské štaci v jedné restauraci na jihu Moravy.

Dokonce se stal i hitem na letošním festivalu Oživené židovské město v Třebíči, kde jsme ho prodávali jako osvěžující vegetariánské jídlo, a stály na něj doslova fronty. Dnes si jej dáme však jako přílohu k rybě.

Ingredience:

  • Losos
  • Brambry
  • Hrubozrnná horčice
  • Bazalkové pesto
  • Sušené rajčata
  • Černé olivy
  • Jarní cibulka
  • Ředkvičky
  • Citron
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Uvaříme brambory ve slupce a necháme vychladnout. Poté nakrájíme asi na čtvrtky. Nakrájíme také sušená rajčata, jarní cibulku, ředkvičky a černé olivy (ty krájet nemusíme, vypadá to lépe) a smícháme s bramborami. Dále si připravíme dresink z hrubozrnné hořčice, bazalkového pesta a olivového oleje. Vše společně důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem.

Lososa pouze osolíme a opepříme a na grilu upečeme do zlatova. Na závěr pokapeme trochou citronové šťávy. Dobrou chuť.


Sdílejte tento článek:
Fotogalerie

Tento článek napsal:
Petr Chudárek - grafik a kuchař

Láska k dobrému jídlu a pití a cit k výtvarnému umění ze mě udělali kuchaře, grafika, ilustrátora a fotografa.