Zlatý pro zámeckou paní
Další dortový příběh si zaslouží patřičný úvod. S laskavým svolením obdarované dámy. Mám přítelkyni, noblesní dámu jako ze starých žurnálů. Miluje klasickou hudbu, knihy, dobré filmy, zámecké parky, dobré jídlo, čokoládu a dorty. Nejraději by byla zámeckou paní s kavárnou a čokoládovnou. Jen si to představte! Mám ještě jinou přítelkyni, které jsem letos ke kulatým narozeninám udělala zlatý dort s růží. To byl letošní první se zlatem. Jakmile jej moje první jmenovaná přítelkyně, říkejme jí zámecká paní, uviděla hotový, jak ta se rozplývala!!! Byla nadšená ze všeho. Ze zlaté barvy, z modelované kytky, ze spousty jedlých zlatých perel. Spousty perel! Myslela jsem, že si ho odnese domů! Pěla ódy, že by se skála ustrnula! A taky že jo! Znova neplánovaný dort. No nemám já svatozář? Zámecká paní se rozhodla pro důležitý životní krok, dortová příležitost to jednoznačně byla. Hrála jsem mrtvého brouka. Netušila nic, já ale netušila, jaký udělat. Hlavně, aby byl zlatý. Určitě nemohl být stejný.
Popis
Po večerech jsem začala modelovat kytky. Jasnou konkrétní představu jsem ale fakt neměla až do poslední chvíle.
Korpus jsem upekla oblíbený bublaninový (recept najdete u čokoládového pánského dortu). Pekla jsem opět ve dvou stejných hrncích. Dort měl na výšku asi 16 cm, v průměru 18 cm. Naplněný máslovo-bílkovým krémem (recept najdete v článku Blesk McQueen) ze třech dávek (tedy 12 bílků).
Třetinu krému jsem nechala bílou, třetinu obarvila na růžovo a poslední třetina byla v barvě bordó. To vše jsem doplnila spoustou čerstvých borůvek z farmy.
Modelování ozdob a samotné zdobení je často časově o dost náročnější, než celá příprava dortu. Na ozdoby používám nejčastěji hmotu Smartflex Flower. Chce to trpělivost, pečlivost, zkoušet a nevzdávat se, když to zrovna nejde.
Přišel den D. Převoz. Krizové místo u každého dortu. Pokud je to možné, vždy raději doručím na místo určení. Samozřejmě ne sama, s manželem. Je moje pravá ruka a činnosti typu míchej, přines, podej, podrž, odnes, zcela ovládá. Co já bych si bez počala, to nevím :-).
Zámecká paní byla nadšená. „Mana nebeská!“ Tím je řečeno vše, co říkáte?
PS: Zbytek krému jsem použila na pár minidortíčků.
Tento recept přidat Renatiny dorty
Jsem Renata a toto jsou mé recepty. Budu se snažit vás pobavit a pobídnout, abyste také něco zkusili nebo ochutnali. Nic není nemožné! Renatiny dorty jsou důkazem. Naše dorty mají příběh.
Hodnocení
Prozatím zde nění žádné hodnocení - buďte první
Odpovídáte na hodnocení
Další recepty od bloggera

Mimo mísu aneb Itálie na talíři

Recept na rychlou roládu s malinami

Dortů plná kuchyně aneb taková malá svatba

Zlatý pro zámeckou paní

Blíženci pro sblížení

Blesk McQeen pro malého závodníka

Letní svatební s adrenalinem

Vítejte v pánském klubu!
Fotogalerie






Facebook Gastro Zlín
-
Vyhlášení vítězů - Šťavnatá soutěž s Bůrger Zlín a Venison.cz
Skončila nám další šťavnatá soutěž a vy jistě netrpělivě očekáváte kdo vyhrál burger od Bůrger Zlín a sušené maso od Venisonu – Nebudeme Vás...
-
Volné zóny aneb podniky a zařízení, které řekly ne
Současná pandemická situace spolu s jejími nařízeními, podmínkami a sankcemi je přinejmenším kontroverzní. V této věci se snažíme být i my jako...
-
Svatomartinské hody lze pojmout i netradičně...
Když člověk řekne tradice v české gastronomii, mnoho z nás si představí hodování na svatého Martina hned na první příčce pomyslného seznamu. A...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.