Verrinka s lesním ovocem
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Tak a teď už zbývá jen předat recept na tu zmiňovanou chřestovou polévku. No a pokud nebudete mít chřest… nehrajte si na Babicu a běžte si jej koupit, ta polévka za to stojí, je skvělááááá :))))
Popis
Ingredience:
Krém z bílé čokolády:
- 3g plátkové želatiny
- 237g plnotučného mléka
- 237g smetany, 33 % tuku
- 100g žloutků
- 45g třtinového cukru
- ¼ vanilkového lusku
- 250g bílé čokolády
Borůvkové želé:
- 5g plátkové želatiny
- 200g borůvkového pyré
- 120g karamelu
Malinovo-borůvkový krém:
- 5g plátkové želatiny
- 200g malinového pyré
- 200g borůvkového pyré
- 2 celá vejce
- 3 žloutky
- 45g třtinového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 50g bílé čokolády
Jahodová ganáž:
- 75g smetany, 33%
- 30g kukuřičného sirupu
- ½ vanilkového lusku, semínka
- 125g bílé čokolády
- 120g jahodové pyré
- 200g smetany, 33%
Postup:
Nejdříve si připravíme jahodovou ganáž. V menším hrnci zahřejeme 75g smetany, kukuřičný sirup, semínka z vanilkového lusku. Jakmile směs začne vřít, odstavíme z tepla a vložíme roztopenou čokoládu a promícháme tyčovým mixérem. Jakmile je ganáž hotová, přidáme jahodové pyré a 200g smetany a znovu promícháme tyčovým mixérem. Dáme chladit alespoň na 12 hodin do lednice. Před podávání krém vyšleháme do tuha.
Nyní přišel čas na krém z bílé čokolády. Plátky želatiny namočte ve studené vodě, dokud nezměknou, vymačkejte vodu a dejte bokem. Ve středním hrnci přiveďte k varu mléko se smetanou. Ve skleněné míse vyšlehejte spolu vaječné žloutky, cukr a semínka z vanilkového lusku do tuhého bílého krému. Pomalu, za stálého míchání lijte krém do horké mléčné směsi, zahřejte na 82 oC a přidejte želatinu. Nakonec přidejte rozpuštěnou bílou čokoládu a pořádně promíchejte. Nechejte vychladit v pokojové teplotě. Do každé skleněné mističky naplňte krém do 1/3 jejího objemu, dejte do lednice, dokud krém neztuhne.
Dále si připravíme borůvkové želé. Plátky želatiny namočte ve studené vodě, dokud nezměknou, vymačkejte vodu a dejte bokem. V menším hrnci přiveďte k varu borůvkové pyré a karamelovou omáčku, přidejte želatinu a pořádně promíchejte. Nechejte vychladit v pokojové teplotě. Přelijte přes krém z bílé čokolády a dejte opět vychladit, dokud želé neztuhne.
Nakonec si připravíme malinovo-borůvkový krém. Plátky želatiny namočte ve studené vodě, dokud nezměknou, vymačkejte vodu a dejte bokem. Ve středním hrnci smíchejte malinové a borůvkové pyré a přiveďte k varu. Ve skleněné míse vyšlehejte žloutky, vejce, cukr a vanilkový extrakt do tuhého bílého krému. Mísu postavte nad vodní lázeň a míchejte metličkou. Až je krém hustý a drží na metličce, postupně přidávejte horké pyré a nakonec přidejte do horké směsi želatinu. Pořádně promíchejte a přidejte bílou čokoládu. Prošlehejte tyčovým mixérem, nechejte vychladit v pokojové teplotě a nalijte na borůvkové želé. Nechejte vychladit, dokud krém neztuhne.
Dokončení:
Před podáváním ozdobte mističky čerstvým ovocem a vyšlehanou jahodovou ganáží.
Hodnocení
Přidat hodnocení
Odpovídáte na hodnocení
Další články od bloggera

Ladybaker: Recept na dortík z křehkého těsta

Verrinka s lesním ovocem

Chřestový krém s koprem

Máslový croissant

Garden Food Festival Rožnov pod Radhoštěm
Ingredience
Fotogalerie



Facebook Gastro Zlín
-
,,Největší inspirací pro drink mi byl les,” říká účastník soutěže Podpoř svého barmana Tomáš
Fernet Stock začátkem prosince vyhlásil soutěž s názvem Podpoř svého barmana . Do této soutěže se mohlo zapojit 49 barmanů a barmanek z celé...
-
Mexiko dorazilo do Zlína - představujeme Vám bistro TožTacos
Holá Amígos! Víte, že před nedávnem se otevřelo malinké take away bistro v mexickém stylu? Že né, tak my vám jej přestavíme. Jedná se o @tož...
-
Vánoční drink s Grepino pro pár přátel, které stačí mít...
Taky už se vám někdy stalo, že jste naprosto nečekaně doma přivítali návštěvu? Každý chce být skvělým hostitelem a proto se dnes Dalibor s Tomášem...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.