Recept na rychlou roládu s malinami
- min
Neuvedeno
Neuvedeno
Vážení příznivci dezertů a dortů, dlouho vám dlužím novinky z mého domácího pečení, o receptu ani nemluvě. Dnes se s vámi podělím o rychlovku, kterou zvládne opravdu každý. Jak se tak v tom vedru poflakuju, vzpomněla jsem si na zbytky krému z posledního dortu, na roládku to určitě vystačí. Ale nechce se mi potit v kuchyni. Tak poslyšte recepis, co jsem teď zpraktikovala (snad se na mě cukrářský bůh nenaštve).
Popis
Celá vajíčka šlehat s cukrem do pěny (než se cukr rozpustí a pěna hezky zhoustne a zesvětlí), šlehala jsem ručním šlehačem na vyšší obrátky. Tady je třeba trošku trpělivosti.
Pak jemně vmíchat nejlépe prosátou polohrubou mouku smíchanou s kakaem (přiměřeně) a s práškem do pečiva (ne celým, taky přiměřeně). Vidíte sami, žádné žloutky zvlášť, bílky zvlášť ... všechno naráz, prášek do pečiva ledacos zvládne. Já vím, není to úplně cukrářsky košer. To všechno - mouku, kakao, pečící prášek - dohromady také v množství 125 g.
Šup s tím na plech vyložený pečícím papírem a do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 10 min (doporučuji hlídat).
Mezitím rozpustit opatrně ve vodní lázni čokošku (přiměřeně, odhadem na velikost piškotového plátu) a vyšlehat mascarpone se šlehačkou (tady pozor na přešlehání).
Čokoládu jsem natřela na čistou bublinkovou folii, na to upečený piškotový plát, potřít maličko krémem lemon curd (taky zbylo z dortu, nemusí být), mascarpone krém a maliny, co se vleze. Zamotat a chladit.
To celé máte hotovo určitě do 30 min. Teď se můžete jít chladit vy :-) Ať to dopadne jak chce, stejně nezbude.
Jednoduché, rychlé, výtečné! Vím, o čem mluvím - včera odpoledne jsem dělala, dnes není už ani drobek.
Hodnocení
Přidat hodnocení
Odpovídáte na hodnocení
Další články od bloggera

Mimo mísu aneb Itálie na talíři

Recept na rychlou roládu s malinami

Dortů plná kuchyně aneb taková malá svatba

Zlatý pro zámeckou paní

Blíženci pro sblížení

Blesk McQeen pro malého závodníka

Letní svatební s adrenalinem

Vítejte v pánském klubu!
Ingredience
Fotogalerie


Facebook Gastro Zlín
-
,,Největší inspirací pro drink mi byl les,” říká účastník soutěže Podpoř svého barmana Tomáš
Fernet Stock začátkem prosince vyhlásil soutěž s názvem Podpoř svého barmana . Do této soutěže se mohlo zapojit 49 barmanů a barmanek z celé...
-
Mexiko dorazilo do Zlína - představujeme Vám bistro TožTacos
Holá Amígos! Víte, že před nedávnem se otevřelo malinké take away bistro v mexickém stylu? Že né, tak my vám jej přestavíme. Jedná se o @tož...
-
Vánoční drink s Grepino pro pár přátel, které stačí mít...
Taky už se vám někdy stalo, že jste naprosto nečekaně doma přivítali návštěvu? Každý chce být skvělým hostitelem a proto se dnes Dalibor s Tomášem...
Vyplňte požadované údaje a zašleme Vám odkaz pro resetování hesla.