Letní svatební s adrenalinem

 19. 09. 2018  Gastro Zlín

Letní svatební s adrenalinem

Svatební dort pro milovaného syna. Co vám mám říkat? Byla jsem pyšná, že jsem dostala důvěru. Ale ruce se mi třásly! 60 hostů, snad vyjde na každého (jsem si říkala). Nevěsty přání bylo lehký, ovocný, jednoduchý. A vyšel z toho tento krasavec.


3 samostatná patra, každý korpus 2x promazaný, v každém patře borůvky. Plno borůvek! Bílé čokoládové tyčinky z belgické čokolády, stuha v barvě svatby, nahoře živé květy jako v kytici nevěsty.

Co je na tom? Vždyť je to tak jednoduché! To všechno jsem ale vezla, jak s oblibou říkám, "rozložené na prvočísla" ze Zlína do Roztok u Prahy. 3 krabice s korpusy, 3 krabice s krémem, 3 krabice s borůvkami, čokoládou, stojan, další krabice s pomůckami na dokončení dortu.

V červenci. Po D1. V pátek.

V sobotu měla být svatba. Dodnes nechápu, kde jsem vzala tu odvahu. V pátek večer v hotelové restauraci na jídelním stole jsme s manželem ten dort dali dohromady. Promazávali, skládali a doufali, že bude tak dobrý a krásný, jak jsme si představovali.

Na všechny se dostalo, byl vynikající a byl hned pryč. Tušíte, jak se mi ulevilo? Zbytek léta jsem pak dělala jen ovocné dorty s čokoládovými tyčinkami, ozdobené živými květy. A naši mladí letos v červenci oslavili 1. výročí!

Máslový krém stracciatella - základní dávka:
  • 375 ml mléka
  • 1,5 polévkové lžíce gustinu
  • 1,5 polévkové lžíce hladké mouky
  • 2 vanilkové cukry
  • 60 g krupicového cukru
  • 375 g másla
  • 100 g čokolády 
Postup:

Z mléka, gustinu, mouky a cukru uvaříme sladkou kaši. Mouku s gustinem je lépe předem rozmíchat v trošce mléka a nalít do zbylého horkého mléka. Kaši necháme schládnout, postupně pak zašleháme do 375 g másla. Nakonec opatrně zamíchám nastrouhanou čokoládu. 

Tento krém je jeden z mých nejoblíbenějších, není moc sladký a je vhodný především pod potahové hmoty.

Pokud budete zkoušet, držím palce a dobrou chuť!


Sdílejte tento článek:

Fotogalerie